Főoldal Előzetesek Bemutatták a Doctor Strange az őrület multiverzumában előzetesét és a film első poszterét
ElőzetesekBREAKING

Bemutatták a Doctor Strange az őrület multiverzumában előzetesét és a film első poszterét

Elszabadul az őrület a Doctor Strange 2. előzetesében.

448

A Pókember: Nincs hazaút című film második stáblista utáni jelenete lényegében egy előzetes volt, és a Marvel Studios most ezt tette elérhetővé. A várva várt Doctor Strange az őrület multiverzumában előzetese mindenki számára elérhetővé vált. A folytatásban a Titkos tanok mestere mellett kiemelt szerepet kap Wanda Maximoff aka Skarlát Boszorkány, de visszatér Mordo és Doctor Strange gonosz, sötét variánsát is látjuk, akivel nyáron a sorozatban már találkozhattunk idén.

Nem sokkal a Disney+ Sólyomszem fináléját követően közzétették az első teaser videót az MCU következő nagy produkciójából. Egy az egyben azt kaptuk, amit néhányan már láttak a mozikban. Ahogy az várható volt, a trailer kissé ködösen fogalmaz a folytatással kapcsolatban, de akárcsak a Nincs hazaút cselekményében, itt is komoly gondot okoz Doctor Strange varázslata – amivel Peter Parkernek akart segíteni, hogy a világ elfelejtse, ki is valójában – de a félresikerült bűvészvarázslattal rést ütött a Multiverzumon, s nem sikerült begyógyítani. A videóban látomásai vannak a Legfőbb varázslónak, felvillan egy házassági jelenet Rachel McAdams alakításában Dr. Christine Palmerrel, New York elsötétül az égbolt és egy dühös, csápos szörny dobálja a járműveket, ami feltehetően Shuma-Gorath lesz.

A második rész bejelentésénél azt is megtudtuk, hogy a címszereplő mellett az MCU más karakterei is szerepet kapnak a történetben. A WandaVision stáblista utáni jelenetet követően visszatér Elizabeth Olsen, mint Wanda Maximoff, aki a sorozat végén felvette a Skarlát Boszorkány nevet, ezúttal pedig Strange segítséget kér tőle. Wanda nagyon fontos szerepet játszik a történetben, ezt igazolja, hogy előkelő helyet kapott a film poszterén is. Chiwetel Ejiofor pedig látszólag egy gonoszabb Mordo szerepében tér vissza, szóval beteljesíti ígéretét, amire a Doctor Strange stáblista utáni jelenetében kaptunk utalást 2016-ban. Bemutatkozik Xochitl Gomez, aki America Chavez szerepét kapta.

De a legjobb meglepetés azonban a végére maradt… “Sajnálom, Stephen” – mondja Mordo. “Remélem, megérted. Az univerzumunkra leselkedő legnagyobb veszélyt… te jelented.” Ez ismerős lehet azoknak, akik nyomon követték a Disney+ What If…? animációs sorozatot, amiben Doctor Strange gonosznak állt a 4. epizódban. Ő Doctor Strange variánsa, és azt mondja Stephennek, hogy “a dolgok kicsúsztak a kezünkből”. Ezzel úgy tűnik, megvan a Doctor Strange az őrület multiverzumában főgonosza. Nem tudjuk pontosan, hol játszódik a jelenet, de ősi romok veszik körbe a karaktereket, a háttérben pedig egy baljós fekete felhő kavarog. Valahogy sikerült megszöknie ennek az őrült Strange-nek a börtönből, és most nagy veszélyt jelent a világra. A teaser azzal végződik, hogy Strange szembesül önmagával, és ettől teljesen összezavarodik.

Miután az eredeti rendezőt, Scott Derricksont elvesztették – aki a hírek szerint a Marveltől eltérő (horrorosabb) filmet akart készíteni -, a legendás rendező, Sam Raimi lépett a helyére, hogy tető alá hozza ezt az őrületet a Multiverzumban. A Doctor Strange az őrület multiverzumában sok csúsztatáson van túl, legutóbb március 25-ről május 6-ra halasztották a premiert, s a teljes 4. fázist eltolták. Néhány hónapja pedig megjelent egy cikk, miszerint “jelentős újraforgatásokon” esett át, a Loki írója, Michael Waldron állítólag új dolgokat ötlött ki (cameo, instrukciók).

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Deadpool & Rozsomák

Kell aggódnunk, hogy bepisilünk a Deadpool & Rozsomák vetítése alatt?

Vasszív
Sorozatok

Megerősítették a Vasszív 2025-ös bemutatóját

Jövőre érkezik Riri Williams, azaz Vasszív önálló sorozata.

Daredevil
Sorozatok

9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again

Felére csökkentették a Daredevil: Born Again epizódjainak számát.