x
Close


Közelgő események

Filmek

Az utolsó Jedik nem fogja másolni A Birodalom visszavágot

A rendező megnyugtatott mindenkit, nem a Star Wars: A Birodalom visszavág cselekményeivel fogunk találkozni a Star Wars 8-ban.

Az utolsó Jedik nem fogja másolni A Birodalom visszavágot
  • Publishedáprilis 24, 2017

A rendező megnyugtatott mindenkit, nem a Star Wars: A Birodalom visszavág cselekményeivel fogunk találkozni a Star Wars 8-ban.

Lassan már két hete lesz, hogy bemutatta a Disney és a Lucasfilm a Star Wars: Az utolsó Jedik első teaserét a Celebrationön, ám ennél több részletet nem voltak hajlandóak elárulni a filmről. Nem tudjuk továbbra sem, hogy a film miről fog szólni. Eközben a fanatikusok már azon kezdtek el aggódni, hogy vajon nem járunk-e úgy, mint a Star Wars: Az ébredő Erővel, mely szinte a Star Wars: Egy új remény koppintása volt J.J. Abrams közreműködésével. Nos, szó sincs erről, ezt maga Rian Johnson rendező árulta el – nem a megszokott formában.

A rendezőről tudni kell, hogy igen aktív a közösségi felületeken, szívesen válaszol a rajongók kérdéseire. Történt a napokban, hogy egy rajongó kimerte jelenteni, hogy a stúdió semmi újat nem tud kitalálni, pusztán remakelték A Birodalom visszavágot. És ezt a rendező nem hagyta szó nélkül. Finoman, de visszaszólt.

Igazad van, Gred. Az elmúlt három évet csak azzal töltöttem, hogy másoljam A Birodalom visszavágot.

Nem csak lelőtte a poént, de egyértelműen érezni egy szarkasztikus hangnemet Johnson válaszában, aki nem pusztán rendezte, de ő is írta a film forgatókönyvét, és teljesen alaptalan vádak azok, miszerint a Star Wars: Az utolsó Jedik másolni fogja a régi trilógiát. Sokan szóvá tették a Disneynek, hogy miért hasonlított a hetedik rész annyira a negyedikre, de azt mi is kijelenthetjük, hogy Rian Johnson teljesen más kvalitással megáldott rendező, mint J.J. Abrams. Abramsről tudni, hogy ő egy mágus, szeret játszani a marketinggel, míg Johnson egy ötletesebb figura. Ehhez tudjuk kapcsolni a pletykákat is, miszerint a Disney egy új irányba vinné el a franchise-t, szakítana végleg a Skywalker saga-val, és egy új korszakot kíván nyitni a Star Wars-filmek univerzumában.

Ha lemaradtál volna az első teaserről, akkor itt megnézheted, de ha egyből a szinkronos változatot lesnéd meg, akkor ide kattints.

A Star Wars: Az utolsó Jedik hazai bemutatója 2017. december 14-én lesz.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.