Snoke

Az új Star Wars-könyv egy kicsivel többet tár fel és tisztáz Snoke legfőbb vezér eredetéről

Mindent megtudunk Snoke legfőbb vezérről.

Egy hamarosan megjelenő új Star Wars-könyvből fény derül a hiányzó darabra Snoke legfőbb vezérről, amire még a Star Wars: Skywalker korából sem kaptunk választ. A filmből megtudtuk, hogy Snoke nem más volt, mint Palpatine egyik klónja, és ezzel nagyjából elintézték a karakter eredetét. Most azonban az új könyvből választ kapunk Snoke hátterére.

Miután a Disney bejelentette az új részeket, kíváncsian vártuk, hogy ki lesz a folytatástrilógia főgonosza. A 2015-ben bemutatott Star Wars: Az ébredő Erőben láttuk Kylo Rent és titokzatos Snoke legfőbb vezért. A folytatásban közelebbről is láttuk a vezért, ám Rian Johnson nem vitte túlzásba, sőt, megölte az Első Rend vezetőjét, így rengeteg kérdés maradt megválaszolatlan. Természetesen a rajongók mással sem voltak elfoglalva a két rész között, hogy ki lehet Snoke. Helyette megölték, s ezzel sarokba szorították J.J. Abrams rendezőt és Chris Terio írót. A Skywalker korából mindössze annyi derült ki, hogy a kezdetektől fogva Palpatine uralkodó állt az Első Rend és Snoke mögött.

Palpatine, más néven Darth Sidious visszatérésével sokkolták a rajongókat. A hír után mindenki arra volt kíváncsi, hogyan maradhatott életben, ám erre a fontos kérdésre a film nem adott választ. A film regényváltozatából végül megkaptuk a választ, hogyan maradhatott életben, és mi volt Palpatine a filmben. Ellenben Snoke neve az Uralkodó árnyékába teljesen feledésbe merült. Az október 20-án megjelenő új könyvből azonban választ kapunk Snoke háttértörténetére is. Egy rövid részlet a könyvből:

Lehetséges, hogy maga Snoke nem ismeri saját mivoltát. Snoke egy szélsőséges – egy mesterséges genetikai konstrukció, akit a feltámadt Darth Sidious erővel ruházott fel. Snoke-nak szabad akarata van, de tetteit és céljait továbbra is Sidious irányítja.

A IX. részben láttuk, hogy az Ismeretlen Régióban az Exegolon készültek Snoke klónjai, itt bujkált mindvégig Palpatine. Annak tudatában, hogy a karakternek saját tudata volt, azt jelenti, hogy Snoke nem minden lépését Palpatine vezette, vagyis a gonosznak arra is volt ereje, hogy Kylo Ren-nel közös uralomra törjön. A könyv továbbá arról is ír, hogy Snoke révén Sidious kikerüli azt a hagyományt, hogy a Sötét oldal egyik tanítványa a felemelkedése miatt megölje mesterét, ami akkor következik be, amikor Kylo Ren elárulja Snoke-ot, s kettészeli a trónteremben.

Snoke
Total
0
Shares
Previous Article
Szexi női főgonoszok

A legdögösebb filmes női gonoszok

Next Article

Mindössze tíz PS4 játékot kell nélkülöznünk PlayStation 5-ön

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!