Első Rend

Az Első Rend eredetéről is olvashatunk az új Star Wars könyvben

Palpatine és Snoke mellett az Első Rend eredetéről is olvashatunk az új könyvben.

Pablo Hidalgo, Cole Horton és Dan Zehr legújabb könyve, a The Star Wars Book számos információval szolgált a folytatástrilógiáról. Ez az a könyv, amiből választ kaptunk többek között Snoke legfőbb vezér eredetére is. A Skywalker korából kiderült, hogy Palpatine egyik klónja volt, ugyanakkor mégis voltak szabad akaratai. De arra is választ kaptunk, hogy Palpatine uralkodónak miért nem volt új tanítványa Darth Vader után.

Minden a 2015-ben bemutatott Star Wars: Az ébredő Erővel kezdődött, ami bemutatta az Első Rendet. Sajnos azonban a rajongók nem kaptak választ mindenre az új trilógiából. A Lucasfilm olyan lépésre szánta el magát, hogy képregényekkel, könyvekkel és videojátékokkal próbálják megválaszolni a nyitva maradt kérdéseket. A Star Wars: Skywalker kora regényváltozata több vitatott kérdésre is választ adott, azonban az Első Rendről eddig mindössze annyi információ állt rendelkezésre, hogy a Birodalom hamvaiból emelkedett fel ez az új rend. Köszönhetően a The Star Wars Book könyvnek erre is választ kaptunk.

A szerzők a könyvben azt a kérdést taglalják, hogy hogyan emelkedett fel az Első Rend, kik voltak az alapítói. Mint megtudtuk, a jakkui csata után a megszökött katonai vezetők az Ismeretlen Régióba menekültek, ahol évtizedekkel később katonai támogatással felépítették az Első Rendet. Továbbá az is kiderült, hogy az Első Rend csíráját az Új Köztársaságon belül vetették el.

Az Első Rend ügynökei részt vettek abban, hogy az Új Köztársaság erősebb szerepet kapjon a jövőben. Ez a nyomás végül politikai patthelyzethez vezetett, és arra kényszerítette azokat rendszereket – amelyek attól rettegtek, hogy elveszítik irányításukat az autonómia felett -, hogy szakadjanak el az Új Köztársaságtól. Ezt a koalíciót elnevezték Első Rendnek. Ha a Birodalom megmaradt tagjai nem menekültek volna az Ismeretlen Régióba, akkor soha nem alakult volna meg az Első Rend. Kylo Ren a VII. részben úgy fogalmazott, hogy a Birodalom alatt lévő stabilitást az Új Köztársaság megörökölte, ami a Lázadás miatt anarchiába torkollott, de most az Első Rend vezetésével helyrehozzák ezt.

A Skywalker kora fináléjában Palpatine felfedte végső tervét, titokban felállította a galaxis valaha volt legnagyobb flottáját Végső Rend néven, aminek egyetlen célja volt, végleg felszámolni az Ellenállást szerte a galaxisban.

Első Rend
Total
3
Shares
Previous Article

Halloweeni horror válogatás

Next Article
Scott Derrickson

Scott Derrickson a Blumhouse-nak rendez horrort

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!