Star Wars: Skywalker kora

A Star Wars magyarázattal szolgált, hogy Palpatine-nak miért nem volt másik tanítványa A Jedi visszatér után

Nyomós oka volt, hogy miért nem volt új tanítványa Palpatine-nak.

Bár látszólag úgy tűnt, hogy Palpatine meghalt az endori csatában, mikor felrobbant a II. Halálcsillag, ám a Sith nagyúr túlélte a zuhanást. A Star Wars: Skywalker korából kiderült, hogy zuhanás közben elméjét egy klón testbe exportálta Palpatine. Az Uralkodó és hű követői az Ismeretlen Régióba menekültek, s az Exegolon évtizedeken keresztül várták a megfelelő alkalmat a visszatérésre. Időközben felállítottak egy hatalmas flottát, és Snoke halálát követően Darth Sidious felfedte magát.

A Skywalker saga első hat részében mindig volt egy tanítványa Palpatine-nak, kezdve Darth Maul-lal, Dooku gróffal és végül Darth Vader-rel. Így felmerül a kérdés, miért nem volt a folytatástrilógiában, miközben mindvégig a háttérben jelen volt, de nyomos oka volt, hogy nem keresett új tanítványt A Jedi visszatér és a Skywalker kora között. A hamarosan megjelenő új Star Wars kötet, a The Star Wars Book ezzel kapcsolatban tartalmaz egy sort, hogy Palpatine miért maradt tanítvány nélkül. Néhány napja már megosztottunk egy fontos részletet a könyvből, ami Snoke eredetéről szolgál bővebb magyarázattal. Bár a legfőbb vezér szabad volt, ám mégis Palpatine befolyása alatt állt. Az Uralkodó Snoke-on keresztül képes volt megkerülni a klasszikus Sith mester-tanítvány hagyományt – a Sith-ek Kettő Szabályát -, vagyis hogy mindig kettő van belőlük, s a tanítvány rendszerint végez mesterével.

Snoke révén Sidious kijátszotta azt a hagyományt, hogy egy a Sötét oldal tanítványa megölje mesterét, s felemelkedjen.

Ez is azt igazolja, hogy Palpatine mennyire legyengült az utolsó részre. A klón teste nem volt alkalmas, hogy kordában tartsa Sidious hatalmas erejét, ezért úgy döntött, hogy nem keres új tanítványt. Teste miatt könnyen sebezhetővé vált volna egy fiatal, hatalomra éhes tanítvány előtt, aki könnyen megérezhette volna mestere gyengeségét. Palpatine bölcs döntést hozott, hiszen tudva, hogy Kylo Ren elárulta és meggyilkolta Snoke-t, s így könnyű célpontja lett volna a fennmaradt utolsó Skywalkernek. Tisztában volt Kylo Ren hatalmas erejével, aki könnyedén keresztülhúzhatta volna tervét, ezért mikor felkeresi az Exegolon, nem tanítványának fogadja, hanem az új Uralkodóvá nevezi ki.

Palpatine
Total
2
Shares
Previous Article

Hőkamerás felvételek igazolják, hogy nem melegszik az Xbox Series X

Next Article
The Batman

Colin Farrell Pingvinje két kerékre pattant, s motorral üldözi Selina Kyle-t a The Batman chicagói forgatásán

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!