Wide Screen
Image default
Játékok

Az egyik legjobban eladott PS4 címet a Microsoft adja

A merőben újszerű stratégia lehet-e sikeres?

A merőben újszerű stratégia lehet-e sikeres?

A Sony büszke lehet, hiszen a single player játékokkal remekül kiszolgálja a konzoljának vásárlóit, amely hihetetlen népszerűségig röpítette a PS4-et. Melyik lehet a legkelendőbb játék? God of War? Horizon? Spider-Man? Ezek bizonyára mind, de van egy, amelyik tartósan ott van és valószínűleg marad is: a Minecraft (az USA-ban februártól eltekintve – mikor az Anthem és az új Far Cry kijött – végig ott volt idén is a top 10 eladott címek közt, májusban és júliusban pedig a legkelendőbb volt). A dolog pikantériája, hogy a Microsoft 2014-ben szőröstül-bőröstül bekebelezte a teljes franchise-t (2.5 milliárd dollárért), így kijelenthetjük a PS4 egyik legjobban eladott játékból bizony a rivális (is) profitál.

Mindez azonban alaposan felforgatja a játékpiacot. Eddig az volt a megszokott, hogy az exkluzív címek adják el a konzolokat, de úgy látszik a Microsoft más utakon jár. Sokan bizonyára csak legyintenek, miszerint a Minecraft szinte minden platformra megjelenik és ez a deal már akkor megköttetett, mielőtt a Redmoniak rátették a mancsukat portékára. Továbbá az is természetes, hogy a már szerződés alatt álló Psychonauts 2 vagy a The Outer Worlds (mindkét játék fejlesztőjét megvette a Microsoft) is érkezik ugyanúgy PS4-re, mint ahogy az korábban be lett jelentve. Mindezeknek viszont némileg ellentmondanak Matt Booty, az Xbox Game Studios fejesének szavai, amit egy pár napja készült interjúban ejtett el.

Épp a közelmúltban történt stúdió felvásárlások kapcsán kérdezték ugyanis, hogy mi lesz a frissen az Xbox családba lépő fejlesztők sorsa, el kell-e kötelezniük magukat a “zöldek” irányába? A válasz pedig meglepő módon az, hogy nem és amikor van értelme, nem zárják ki a lehetőségét, hogy más konzolokra is adjanak ki játékot. Persze emiatt nem kell rögtön kombinálni és Forzát, meg Halot vizionálni az aktuális PlayStation gépekre (hiszen nyilvánvalóan nem a legfőbb exkluzívaikra gondolt ezzel), de ugyanakkor érdekes az irány és ki tudja mit hoz a jövő. Vajon tud-e a Microsoft ezzel az új hozzáállással extra haszonhoz jutni? Az idő eldönti. Ne felejtsük: a kilencvenes években se nagyon gondoltuk, hogy Sonic a rivális Nintendo gépein fog futkározni.

Még több a témában...

Saját pályát is készíthetünk a PGA Tour 2K11-ben

Fonyódi Dávid

Megjelenési dátumot kapott a PACER

Szarka Roland

Az xCloudon továbbra is működik a DualShock 4

Fonyódi Dávid

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat