Főoldal Filmek Az Avatar producere most az ellenkezőjét állítja, hogy a na’vik mégsem jönnek a Földre, mert az egész történet a Pandorán játszódik
Filmek

Az Avatar producere most az ellenkezőjét állítja, hogy a na’vik mégsem jönnek a Földre, mert az egész történet a Pandorán játszódik

Félreértés volt, hogy a na'vik a Földre látogatnak?

454
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Még a hónap elején az Avatar: A víz útja producere, Jon Landau arról beszélt, hogy mire számíthatunk az ötödik részben. Landau akkor azt mondta, hogy az Avatar 5. részben a na’vik a Földre látogatnak, most viszont egy másik interjúban ennek ellenkezőjét állította, hogy az egész franchise a Pandorán játszódik.

A téma akkor került szóba újra, amikor Landau arról beszélt az Entertainment Weeklynek, hogy James Cameron 1500 oldalnyi történetet írt a további elbeszéléshez és a közelgő folytatásokhoz, amelyeket aztán élőszereplős részekre bontottak. Emiatt nem világos, hogy Landau eredeti megjegyzései a sorozatra vonatkozó elméleti elképzelések voltak-e – amiről Cameron hallani sem akar egyelőre -, vagy a Föld ötlete akkor merült fel, amikor a folytatások sztoriját elkezdték kidolgozni.

Jim [Cameron] elment, és 1500 oldalnyi jegyzetet írt a történetről, és olyan ötletekkel dobálózott, mint például: ‘Maradjunk a Pandorán? Vagy elmegyünk valahova máshova?’ És [ő] úgy döntött, hogy az egész történet a Pandorán játszódik, mert rájöttünk, hogy egész életünkben utazgathatnánk a Földön, és nem látnánk az összes csodát, amit az tartogat, vagy nem találkoznánk az itt létező sokszínű kultúrával. Ugyanezt szeretnénk megtenni a folytatásokkal is, ezért minden film a Pandorán játszódik.

Jon Landau

Landau korábbi megjegyzését azzal pontosította még, hogy mire elkészül az Avatar 5. része, Neytiri egyik legfőbb célja az lesz, hogy megismerje az emberek és a földi kultúrát, mivel most az embereket az RDA gonosz gyarmatosítóival azonosítja. Nem mindenki olyan gonosz, mint az RDA, akadnak jók is, és ezt szeretné megérteni. Persze ez még nagyon távoli cél, addig sok minden változhat.

“Nos, ez vicces” – árulta el Landau az io9-nek. “Nem akartam beszélni róla, de most utólag hallottam, hogy [a rendező] Jim [Cameron] beszélt róla egy keveset. Az ötödik film történetében van egy olyan rész, ahol a Földre megyünk. És azért megyünk oda, hogy felnyissuk az emberek szemét, Neytiri szemét, hogy mi zajlik a Földön. A Földet nem csak az RDA képviseli. Ahogyan téged is az életedben hozott döntéseid határoznak meg, nem minden ember rossz. Nem minden na’vi jó. És ez a helyzet itt a Földön is. És mi ezt akarjuk Neytirinek megmutatni”.

Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

Avatar: A víz útja
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Jon Landau producer cáfolja az Avatar 3. címéről szóló pletykákat

Az Avatar producere cáfolta James Cameron korábbi kijelentését, hogy milyen címmel érkeznek...

Avatar: A víz útja
Filmek

Megosztották az első kulisszák mögötti képet az Avatar 3. részből

Két na'vi látható az Avatar 3. első hivatalos fényképén. Kik lehetnek ők?