Főoldal Filmek Jon Landau producer cáfolja az Avatar 3. címéről szóló pletykákat
Filmek

Jon Landau producer cáfolja az Avatar 3. címéről szóló pletykákat

Az Avatar producere cáfolta James Cameron korábbi kijelentését, hogy milyen címmel érkeznek a folytatások.

263
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

James Cameron egyszer már felvetette, hogy a harmadik film címe Avatar: The Seed Bearer lehetne. Akik ráncolták homlokukat a különös név hallatán, azoknak nem kell aggódniuk. Jon Landau, az Avatar-franchise producere elmondta, hogy erről szó sincs. A producer szerint semmiképpen sem Avatar: The Seed Bearer lesz a folytatás címe.

“Ebben a pozícióban nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy nem ez a címe az Avatar 3-nak” – mondta Landau az Avatar: Frontiers of Pandora videojátékot támogató rendezvényen. “Ezt írja a Wikipédia-oldalam? Ezt ma este megváltoztatják!”

A harmadik Avatar-film cselekményéről keveset tudni, azon kívül, hogy egy teljesen új Na’vi klánt mutat be, amely a Pandaora vulkanikus részein talált otthonra.

A film az ígéretek szerint minden eddiginél nagyobb léptékű és terjedelmű lesz, bemutatva a na’vik több törzsét, közöttük a hamu népét, egy gonosz, tűzzel kapcsolatos csoport tagjait, akikről azt beszélik, hogy a folytatás fő antagonistái lehetnek, valamint egyben az új probléma forrásai. Ez az új törzs Pandaora vulkanikus részein talált otthonra. A történet kibontakozása során a nézők lélegzetelállító látványban és egyedülálló tájakban gyönyörködhetnek majd.

Cameron még 2019-ben megerősítette a pletykált címlistát. Akkor a listán szerepelt az Avatar: A víz útja is, amiről már bebizonyosodott, hogy valós volt. “Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom” – mondta Cameron az ET-nek, mielőtt megenyhült, s megerősítette a szivárogtatásokat. “Rendben, a következőt mondom, hogy megfontolás alatt vannak ezek a címek. És még nem született végleges döntés”.

Tekintettel arra, hogy milyen népszerű volt mindkét Avatar-film, mind kritikai, mind kereskedelmi szempontból, nem valószínű, hogy a Disney egyhamar vet véget ennek a filmsorozatnak, és a jövőben még több na’vikkal kapcsolatos tartalomra lehet számítani. Sőt, Cameron már most jelezte, hogy rengeteg jelenetet leforgatott már a készülő Avatar 4. részhez. A hírek szerint Cameron már az Avatar 5-ön is dolgozik.

“Nem árulhatok el részleteket, de annyit mondhatok, hogy amikor beadtam a 2. rész forgatókönyvét, a stúdió három oldalnyi jegyzetet küldött vissza nekem” – magyarázta Cameron a Collidernek. “És amikor beadtam a harmadik rész a forgatókönyvét, már csak egy oldalnyi jegyzetet adtak, szóval egyre jobb lettem. Amikor beadtam a 4-es forgatókönyvét, a stúdió vezetője, a filmek kreatív vezetője írt nekem egy e-mailt, amiben az állt, hogy ‘Szent szar!’. Erre én: ‘Nos, hol vannak a jegyzetek?’, mire ő csak annyit felelt: ‘Ezek a jegyzetek. Mert ez jó értelemben véve őrületes!’.”

Az első két Avatar-film már streamelhető a Disney+-on, míg a cím nélküli Avatar 3. 2025. december 19-én kerül a mozikba.

Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...