x
Close


Közelgő események

Filmek

James Cameron és Robert Rodriquez véresküt tettek, hogy megcsinálják az Alita: A harc angyala folytatását

A film készítői a rajongókkal vannak, jöjjön az Alita: A harc angyala folytatása.

James Cameron és Robert Rodriquez véresküt tettek, hogy megcsinálják az Alita: A harc angyala folytatását
  • Publisheddecember 17, 2022

Néhány év telt el az Alita: A harc angyala bemutatója óta, de a hardcore rajongók még mindig kiállnak és várják a folytatást. Még jó, hogy James Cameron producer és Robert Rodriguez rendező szintúgy eltökélt a folytatás mellett, mert a legújabb interjúban kijelentették, hogy ők bizony megcsinálják a várva várt második részt.

A 2019-ben bemutatott az Alita: A harc angyala vegyes fogadtatásban részesült a kritikusoktól, de a reakciókból úgy tűnik, hogy az eredeti manga rajongóinak tetszett a sci-fi adaptáció, úgy ugyanis a premier óta kampányolnak a folytatásért. A stúdió még nem mondott igent a folytatásra, de a rajongók mellett a producerek sem adják fel, s az elmúlt években többször is a folytatás mellett kampányoltak.

Nemrég Jon Landau producer megerősítette, hogy folynak a tárgyalások, mert bizony ő is szívesen megcsinálná a folytatást. Landau mellett azonban van másik két nagy filmes, akik még elszántabbak a producer mellett, hogy beindítsák a folyamatot, és megcsinálják a filmet a rajongóknak. Robert Rodriguez rendező és James Cameron producer a Varietynak adott interjújában szóba került az Alita 2., és Cameron arra biztatta filmes kollégáját, hogy virtuálisan véresküvel pecsételjék meg, megcsinálják a második részt.

Egy forintot nem tettünk volna a folytatásra, hogy valaha is elkészül, ehhez képest nagy fordulatot vettek az események. Őszintén szólva, egyre biztosabbnak tűnik, hogy ebből lesz valami a jövőben. Az első film nem hozott kasszasikert, de a 20th Century Studios (akkor még Fox) így sem panaszkodhat, a film gyártási költsége megtérült, és van egy olyan érzésünk, hogy Cameronnak még nagyobb befolyása lesz a stúdióra, miután az Avatar: A víz útja dollár milliókat hoz majd.

Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők hamarosan fenyegetést kezdenek jelenteni kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket barátai és szerettei védelmezésére fordíthat. Elhatározza, hogy fényt derít származására; Alita olyan útra indul, ami során megmérkőzik e sötét, romlott világ igazságtalanságaival, és azt is felfedezi, hogy egyetlen fiatal nő is képes változtatni a világon, amiben él.

Alita: A harc angyala
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.