Főoldal Filmek Az Avatar 4. nagy időugrásáról beszélt James Cameron, hogy hány év telik el a harmadik és negyedik film között
Filmek

Az Avatar 4. nagy időugrásáról beszélt James Cameron, hogy hány év telik el a harmadik és negyedik film között

James Cameron elárulta, hogy az Avatar 4. hány évet ugrik előre az időben.

670
Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios

Az Avatar: Frontiers of Pandora videojáték megjelenése után James Cameron újabb részleteket oszt meg az Avatar 4. sztorijával kapcsolatban. De még mielőtt bővebb részleteket tudnánk meg a negyedik részről, Cameron jó hírekkel szolgált a harmadik részről, aminek bemutatója még messze van, de keményen dolgoznak a film utómunkáján, és minden rendben halad, hogy odaérjenek a két év múlva esedékes premierre.

A franchise rendezője, írója és producere arról mesélt a legutóbbi interjújában, hogy a rajongók mire számíthatnak a következő két részben. Az Avatar: A víz útja és a cím nélküli Avatar 3. részt egymás után forgatták, és néhány jelenetet már a negyedik részből is filmre vettek. A People magazinnak elmondta, hogy 6 évvel a bemutató előtt erre miért volt szükség.

A harmadik film motion capture és élőszereplős forgatását egybekötve forgattuk [az Avatar: A víz útjával], és még a negyedik film egy részét is megcsináltuk, mert a fiatal karaktereinkre nagy időugrás vár a negyedik filmben.

James Cameron

Miközben javában dolgoznak a következő filmen, a háttérben már készül az Avatar 4., amely Cameron szerint egy hatéves időugrást tartalmaz (feltehetően az Avatar 3 eseményei után). “Így látjuk most őket, aztán hat évre elmegyünk, majd visszatérünk forgatni” – a 2029-es megjelenésről beszélt Cameron. “Így amikor visszatérünk, az a rész marad csak, amit még nem forgattunk le. Tehát a megmaradt részt csak a harmadik film megjelenése után kezdjük el.”

Az Avatar 3. az ígéretek szerint minden eddiginél nagyobb léptékű és terjedelmű lesz, bemutatva a na’vik több törzsét, közöttük a hamu népét, egy gonosz, tűzzel kapcsolatos csoport tagjait, akikről azt beszélik, hogy a folytatás fő antagonistái lehetnek, valamint egyben az új probléma forrásai. A történet kibontakozása során a nézők lélegzetelállító látványban és egyedülálló tájakban gyönyörködhetnek majd.

Pandora vulkanikus régiói és annak őslakói mellett egy széllel kapcsolatos másik törzset is bemutat a harmadik film, akiket csak a “szélkereskedők” néven emlegetnek. Pandora e lakói a szél segítségével utaznak és kereskednek a bolygón, bár hűségüket továbbra is rejtély övezi.

Nemrég tudtuk meg, hogy az Avatar 3. megjelenési dátuma 2025. december 19-ére tolódott, és így az Avatar 4. 2029. december 21-ére, az Avatar 5. pedig 2031. december 19-ére került át a naptárban.

Avatar: A víz útja
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Avatar: A víz útja
Filmek

Milyen technológiákat használtak az Avatar: A víz útja készítésénél?

Az Avatar: A víz útja forradalmi újításokat hozott a vizuális effektek készítésében.

Avatar: A víz útja
Filmek

Az Avatar 6. és az Avatar 7. ötletei már ott motoszkálnak James Cameron fejében

Az Avatar 5. nem zárja le James Cameron univerzumát, további tervek vannak.