Főoldal Filmek Az Avatar 3. koncepciórajzai Pandora eddig feltáratlan területeire kalauzol minket, beleértve a hamu népének helyszínére is
Filmek

Az Avatar 3. koncepciórajzai Pandora eddig feltáratlan területeire kalauzol minket, beleértve a hamu népének helyszínére is

Eddig soha nem látott látványterveket mutattak be az Avatar 3. varázslatos új helyszíneiről.

45
Avatar: A víz útja

James Cameron nagysikerű Avatar című filmjének első folytatását tavaly decemberben mutatták be a mozikban, és mint azt mindenki tudja, további folytatások érkeznek majd, miután az Avatar: A víz útja rekordokat döntött a mozikasszáknál. Az érkező újabb részekből Pandora eddig ismeretlen területeit fedezhetjük fel, és néhány újonnan napvilágot látott koncepciórajz a bolygó új régióit mutatja be, többek között a tűz, a hó és a sivatag köré épülő területeket.

Az Avatar: A víz útja csupán perceket töltött az első film központi helyszíneként szolgáló erdőben, ahol az Omatikaya klánját megismerhettük, ehelyett a folytatás cselekménye többnyire a víz alatt, Pandora óceánjában játszódott. Itt ismerkedett meg Jake és Neyteri a Metkayina klánnal, a folytatásokban pedig újabb törzseket ismerhetünk meg, ahogy arról James Cameron rendező korábban már beszélt.

Az Avatar 3. részét már leforgatták, és várhatóan bemutatja a hamu népének is nevezett újabb na’vi csoportot. Cameron úgy tervezi, hogy minden egyes filmben újabb klánt mutat be, és ezek között lesznek egészen barátságtalan na’vik is, ilyen például az éppen említett hamu népe is. Hogy mi valósul meg a rendező tervéből, sok múlik majd a rajongókon, hiszen az eredeti Avatar mind a négy folytatása csak akkor készülhet el, ha nyereségesek lesznek. A harmadik rész már garantált, és várhatóan a negyedik, illetve az ötödik rész is elkészülhet.

Miután a hét elején megjelent az Avatar: A víz útja digitális platformokon, a film extrái között néhány koncepciórajz is megjelent, amit a megjelenés után az internetre is feltöltöttek. A képeken bepillantást kapunk a közelgő folytatások eseményeibe, miközben Pandora különböző régióit fedezhetjük fel, amiket eddig még nem volt alkalmunk megcsodálni. A filmrendező nem viccelt, amikor azt mondta, hogy a folytatások bőven tartogatnak új dolgokat, mivel a képeken látható tájak mindegyike nagyban különbözik azoktól, amelyeket korábban már felfedezhettünk.

Az első képen a vulkanikus környezetet láthatjuk, amit a hamu népe választott otthonának. Feltűnik még a sivatagi és sarkvidéki helyszín is. Logikus, hogy Pandora többről szól, mint amit az első két filmben láttunk, és bele sem merünk gondolni, hogy ezek a területek milyen értékes erőforrásokkal rendelkezhetnek az RDA számára, amelyeket kiaknázhatnak.

Cameron és Jon Landau producer már megerősítette, hogy az Avatar 5. részében a cselekmény végül a Földre költözik, így előbb-utóbb megtudhatjuk, mi késztette bolygónk lakóit arra, hogy leigázzák a békés na’vikat és kifosszák a holdat.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mosolyogj
Filmek

Kitűzték a Mosolyogj folytatásának bemutatódátumát

2022 egyik legjövedelmezőbb filmje volt a Mosolyogj, és hamarosan jön a folytatás...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...