Főoldal Filmek Az Aquaman és az Elveszett Királyság még a Marveleknél is katasztrofálisabb nyitóhétvégére számíthat
Filmek

Az Aquaman és az Elveszett Királyság még a Marveleknél is katasztrofálisabb nyitóhétvégére számíthat

Sok jóra nem számíthat Aquaman a folytatásban, ez lesz a DCEU legrosszabb filmje?

511
Aquaman és az Elveszett Királyság
Forrás: Warner Bros.

Sok jóra nem számíthat a holnap érkező az Aquaman és az Elveszett királyság, de talán arra senki sem fogadott volna korábban, hogy még a Marvelek nyitóhétvégéjétől is elmaradhat a DC Studios legújabb filmje, és valószínűleg a legrosszabb és leggyengébb bevételre tehet szert az idei DCEU-filmek közül.

Még 2021-ben a Pókember: Nincs hazaút című filmnek tulajdonították a mozik “megmentését”, miután hatalmas szólt 260 millió dolláros nyitóhétvégével a pandémia aután. Tavaly az Avatar: A víz útja volt a soros 134 millió dollárral, és mindkét film végül több mint 2 milliárd dolláros bevételt ért el világszerte.

2020 box office számai messze elmaradtak a korábbi évekhez viszonyítva a világjárványnak köszönhetően, de a Star Wars: Skywalker kora volt 2019 decemberének jól termelt (a negatív kritikák ellenére). 2018-ban azonban az Aquaman sokkolta a szakértőket, amikor felülmúlta a várakozásokat, és végül több mint 1 milliárd dollárt hozott a globális jegypénztáraknál.

A folytatás, az Aquaman és az Elveszett Királyság holnap csobban be a mozikba és jelenleg csalódást keltő, 40+ millió dolláros négynapos nyitóhétvégére számítunk. Ez kevesebb, mint amennyit a Marvelek (46,1 millió dollár) hozott a múlt hónapban, és csak három nap állt rendelkezésre.

Észak-Amerikán kívül úgy tűnik, a folytatás egy fokkal jobban fog teljesíteni. A Deadline szerint 75-80 millió dollárt fog termelni az első napokban, így vasárnap zárásig nagyjából 110 millió dollárra lesz tehető az összbevétel.

Egyesek szerint ezek a becslések túl magasak. Idén katasztrofális nyitófilmek sorát láthattuk Zack Snyder hátrahagyott szuperhőseitől: a Shazam! Az istenek haragja (30,1 millió dollár), a Flash: A Villám (55 millió dollár) és a Kék Bogár (25 millió dollár) mind alulteljesített. Ezt szem előtt tartva valószínű, hogy az Aquaman és az Elveszett Királyság még a becslésektől is jóval rosszabbul nyit a kasszáknál, és az első hétvégés bevétel inkább lesz 30 millióhoz közeli.

Nem segít a helyzeten az sem, hogy a Warner Bros. Discovery úgy döntött, inkább lemond a filmről; a premierje visszafogott volt, Los Angelesben nem tartottak vörös szőnyeges díszbemutatót, csak hétfőn este egy rajongói vetítésre került sor, ahol ott volt a film sztárja, Jason Momoa is. A sajtó sem kapott elővetítést, sőt, csütörtök délután 16 óráig embargó van a kritikákon.

Aquaman és az elveszett királyság
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.