Főoldal Filmek Box Office: A Pókember: Nincs hazaút behálózta a világot, tarolt a világon az új film
Filmek

Box Office: A Pókember: Nincs hazaút behálózta a világot, tarolt a világon az új film

468
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

A Sony Pictures és a Marvel Studios sorra dönti a rekordokat a pandémia alatt. Csütörtökön az Egyesült Államokban megdöntötte a premier előtti rekordot a mozikban, pénteken berobbant országszerte a mozikba, a hétvégén pedig újabb rekordot tudhat magáénak a film. A Pókember: Nincs hazaút rekordot döntögetve 253 millió dolláros hétvégét tudhat magáénak az amerikai mozikban, és nemzetközileg pedig további 334,2 millió dollárt, így világszerte Jon Watts filmje már 587,2 millió dolláros bevételt ért el.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a Pókember: Nincs hazaút minden idők harmadik legnagyobb amerikai nyitásán van túl a mozikban, járvány ide vagy oda, a barátságos és közkedvelt Pókember megállíthatatlan a mozikban, mindenki Peter Parker kalandjára kíváncsi. Bár ebben a rekordban nem vették figyelembe az inflációt, de akkor is említésre méltó egy vírussal sújtott világban, hogy a trilógia harmadik része minden idők harmadik legjobb nyitóhétvégéjén van túl világszerte.

A Pókember legújabb kalandja felülmúlta a Star Wars: Az ébredő Erő 247 millió dolláros amerikai debütálást a mozikban 2015-ből, ugyanakkor nem ért fel a Bosszúállók: Végtelen háború 257M dolláros kezdéséhez, illetve a Bosszúállók: Végjáték 357M dolláros abszolút csúcsával a jegypénztáraknál. További összehasonlításban, a trilógia harmadik felvonása sokkal jobban teljesít, mint a korábbi két film, a Pókember: Hazatérés 117M dollárt, míg a Pókember: Idegenben 92 millió dollárt kasszírozott össze a tengerentúlon.

A Nincs hazaút volt egyben az első film a COVID-19 pandémia utáni időszakában, amely 100 millió dollár fölött teljesített az amerikai mozikban. A Venom 2. – Vérontó állt a legközelebb ehhez a rekordhoz a Marvel legújabb filmje előtt, de Tom Hardy és Woody Harrelson főszereplésével forgatott film nem lépte át a bűvös határt nyitóhétvégén, s megállt 90 millió dollárnál.

Ráadásul Jon Watts legújabb filmje már most többet hozott az első hétvégén, mint bármely más film a pandémia után, ha azt vesszük figyelemben, hogy meddig játszották őket a mozikban. Bármennyire meglepő, ezt a rekordot egy másik képregényfilm tartotta máig, korábban a Marvel Studios Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája a mozikban játszott ideje alatt 224,5 millió dollárt zsebelt be.

A rajongók szó szerint tolongtak az IMAX mozitermeibe, hogy a világ legnagyobb szélesvásznán éljék át a Pókember kalandját. A Marvel Moziverzum legújabb produkciójára 36,2 millió dollár összegben váltottak jegyet világszerte az IMAX moziban, ami a hatodik legjobb nyitást eredményezte.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események