Főoldal Filmek Az apáca színésznője beperelte a stúdiót, amiért a Warner Bros. eltitkolja, mennyit kerestek a képmásával
Filmek

Az apáca színésznője beperelte a stúdiót, amiért a Warner Bros. eltitkolja, mennyit kerestek a képmásával

Az apáca 2. része jövő hónapban jön ki, a színésznő most beperelte a stúdiót.

51
Az apáca 2.

Valószínűleg már mindenki hallott a Warner Bros. Az apáca című horrorfilmjéről, és feltehetően megvan Bonnie Aarons arca is a gonosz démoni lény szerepében. Aarons képmásában Valak mindenütt jelen van a film és a hamarosan megjelenő folytatás marketinganyagában – most azonban a színésznő azt állítja, hogy a stúdió eltitkolja, mennyit keresett a képmásával, hogy így kevesebb kifizetést adjon a színésznőnek, aki ezért beperelte.

A per, amelyről először a The Hollywood Reporter számolt be ma, a WB-t, a New Line Cinema-t és a Scope Productions LLC-t nevezi meg szerződésszegésért, a jóhiszeműség és tisztességes üzletkötés kötelezettségének megszegéséért és elszámolásért. Az indítványban továbbá olvasható, hogy “Bonnie Aarons tehetségét, kreativitását és képmását… hatalmas pénzügyi siker övezte”, és nem kapott kártérítést a szerződésben foglaltak után.

A panasz szerint Aarons szerződése alapján 71 500 dolláros “fix díjazással” jutalmazták Az apáca című filmben végzett munkáját, valamint további lehetséges bónuszokat, amelyek végül további 175 000 dollárt hoztak neki, “de azt is előírta, hogy Aarons részesüljön a Warner Bros. bruttó bevételéből, amely az Aarons képmását felhasználó termékekből származik. Az átlátható elszámolás és kifizetés helyett” – állítja a kereset – “a Warner Bros. eltitkolja és elrejti Ms. Aarons jogos részesedésének valódi összegét a merchandising-bevételekből, miközben továbbra is kihasználja őt”.

A filmmel, ahogy a perben is szerepel, hatalmas sikert aratott a Warner Bros. 2018-as megjelenése után 365 millió dollárt hozott világszerte, és ezzel a Démonok között-univerzum legnagyobb bevételt hozó filmje, a folytatás pedig borítékolható volt. A második részt 2023. szeptember 8-án fogják bemutatni az amerikai mozikban, amiben Aarons újra a démoni apáca szerepében lesz látható.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...