Főoldal Filmek Box Office: Az apáca II. démonja vagy a Szeánsz Velencében szelleme volt erősebb?
Filmek

Box Office: Az apáca II. démonja vagy a Szeánsz Velencében szelleme volt erősebb?

Egy hajszálon múlott, hogy Az apáca II. vagy a Szeánsz Velencében nyerjen.

498
Az apáca 2.

Bár múlt héten mutatták be, de Az apáca II. valamivel vonzóbb volt Hercule Poirot legújabb kalandjához képest a moziba járóknak. A Démonok között-univerzum legújabb része szó szerint egy hajszállal előzte meg Kenneth Branagh legújabb filmjét. A Szeánsz Velencében csak néhány százezer dollárral csúszott le a box office első helyéről.

Az apáca II. 55%-os visszaesést könyvelhetett el a második héten, ez számokban kifejezve annyit jelent, hogy a 32,6 millió dolláros nyitóhétvégi teljesítményéhez képest most csak 14,7 millió dollárt kasszírozott össze az észak-amerikai jegypénztárakban. A tengerentúlon ezzel már 55,5M dollárra nőtt a bevétel, de a nemzetközi jegyeladásokban is fontos mérföldkőhöz érkezett a film. A folytatás már átlépte a 100M dollárt, és így globálisan az összbevétel 158,8 millió dollárra rúgott.

A pozitív kritikák ellenére rosszabbul kezdett a Szeánsz Velencében. Az Agatha Christie-adaptációk harmadik filmje 14,5 millió dollárral éppen csak kikapott a Démonok között démonjától. Az új filmben Branagh által alakított Hercule Poirot nyomozó nyugdíjba vonul, de minden felborul, amikor egy régi barátja megjelenik, s ráveszi a detektívet, hogy részt vegyenek egy velencei szeánszon, ahol rejtélyes eseménysorozatok egymást váltják, amíg valaki meghal.

A Szeánsz Velencében további 22,7 millió dollárt hozott a nemzetközi jegyeladásokból, ezzel a globális összbevétel már 37,2 millió dollárnál jár. Tudtuk, hogy nehéz helyzetben a franchise jövője, de ennél talán erősebb nyitóhétvégében bízott a 20th Century Studios.

A harmadik helyen A védelmező 3. végzett 7,2 millió dollárral, a negyedik helyen a Bazi nagy görög lagzi 3. 4,7 millió dollárral, az első ötöt pedig Margot Robbie főszereplésével készült Barbie zárta 3,9 millió dolláros jegyeladással. A sikerfilm, amely már digitálisan is elérhető néhány napja, 626,1 millió dollárt hozott az amerikai mozikban és 1,4 milliárd dollárt világszerte.

Szeánsz Velencében
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.

Disney
Filmek

2015 óta a Disney először csúszott le a box office lista első helyéről

Nem a Disney termelte a legtöbb pénzt a mozikasszáknál a 2023-as évben.