Főoldal Filmek Box Office: A 2023-as moziszezon leggyengébb nyitóhétvégéjét hozta össze a Feláldozh4tók
Filmek

Box Office: A 2023-as moziszezon leggyengébb nyitóhétvégéjét hozta össze a Feláldozh4tók

Negatív értelemben franchise-rekordot döntött a Feláldozh4tók, ilyen gyengén még nem kezdett a sorozat.

488
A feláldozhatók 4.

A 2023-as év eddigi leggyengébb kezdését hozta össze a Feláldozh4tók. Sylvester Stallone nevével fémjelezett akciófilm mindössze 8,3 millió dollárt termelt a nyitóhétvégén, és ezzel ez lett a franchise legrosszabb nyitása. A filmet szűkösen, de még Az apáca II is felülmúlta, amit már három hete játszanak a mozikban, és továbbra is uralja a szeptemberi jegyeladásokat az Egyesült Államokban.

A 2014-es The Expendables – A feláldozhatók 3. után közel egy évtizedet kellett várni a folytatásra. Az előző rész 15,8 millió dollárt hozott a nyitóhétvégén, és 214 millió dollárig meg sem állt a globális piacon. A franchise első részét 2010-ben mutatták be, akkor 35 millió dollárral nyitott. Az első három film összesen 800 millió dolláros bevételt hozott a jegypénztáraknál.

Stallone és Statham akciófilmjét Az apáca II. előzte meg a box office hétvégi listáján. A Warner Bros. és a New Line Cinema közös horrofilmje a harmadik hétvégén 8,4 millió dolláros bevétellel zárt a kasszáknál, és ezzel közel 70 millió dolláros amerikai bevételt ért el. Jobb a helyzet nemzetközi szinten, ahol a film 20,8 millió dollárt zsebelt be most hétvégén. Világviszonylatban ezzel a film átlépte a 200 millió dollárt.

Jól tarja magát a Disney legújabb filmje, a Szeánsz Velencében. Kenneth Branagh Agatha Christie ihlette filmsorozatának legújabb részét múlt héten mutatták be a mozikban, és a szerény nyitóhétvége ellenére tartja magát, további 25 millió dolláros bevétellel gyarapította a stúdió markát a második hétvégén. Hercuel Poirot legújabb, harmadik nyomozása 6,3M dollárt hozott a mozikban, és globálisan már 71 millió dollárnál jár a bevétel.

A negyedik helyen Denzel Washington főszereplésével készült A védelmező 3. végzett, amely 4,7 millió dollárt keresett, és ezzel átlépte a 80 millió dollárt az amerikai jegypénztáraknál. Az első ötöt a Barbie zárja 3,2 millió dolláros jegyeladással a tizedik héten. Greta Gerwig filmjének bevétele globálisan már 1,41 milliárd dollárig emelkedett, ebből 630 millió dollárt az amerikai mozik termeltek.

Az apáca 2.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...