Wide Screen
Image default
Filmek

Az Alien: Covenant CinemaCon-os jelenete árulta el a kapcsolatot a Prometheus-hoz

A CinemaCon-ra kilátogatók újabb jelenetet láttak az Alien: Covenant-ból, köztük árulkodó jelek is voltak.

A CinemaCon-ra kilátogatók újabb jelenetet láttak az Alien: Covenant-ból, köztük árulkodó jelek is voltak.

Idén nyáron Ridley Scott visszatér a franchise-hoz, és annak is a gyökereihez, amit még anno ő alkotott meg. 2012-ben próbálkoztak a Prometheus-szal – nem volt egy rossz film -, azonban nem nyerték el a rajongók tetszését. 5 évet kellett várni, hogy elkészüljön a folytatás, de amit eddig láttunk belőle, az nagyon ígéretesnek tűnik.

Sajnos csak a vendégek kaptak a 20th Century Fox Las Vegas-i ajándékából, ami eddig nem látott jeleneteket tartalmazott a filmből. A The Wrap írásából azonban megtudtuk, mit tartalmazott a rész, és azt is, hogy milyen kapcsolat van az Alien: Covenant és a Prometheus között.

Rögtön egy fontos jelenettel indul: azt az űrhajót látjuk, melynek fedélzetén Elizabeth (Noomi Rapace) és David (Michael Fassbender) elhagyta az LV-223 bolygót a Prometheus végén, hogy elérjék küldetésük valódi célját. Több száz Tervező várja, hogy üdvözölhessék vendégeiket. Meglepetésként nem honfitársaik tértek haza, hanem David lép ki a hajóból, aki menet közben valahogyan szert tett egy új robottestre – a Prometheus végén csak a feje volt meg –, s a következőket mondja: „De az erejük csak illúzió. Nem érdemlik meg, hogy újrakezdjék, és nem fogom hagyni nekik.” Majd ezután a hajó fekete bombákat kezd el ledobni, amely a teljes civilizációt valamiféle fekete iszappal borítja be, és a testük megsemmisül.

A The Wrap jelenetleírása arra enged következtetni, hogy a Covenant hajó legénysége azután érkezik meg a bolygóra, hogy David kiirtotta a Tervezőket. És ez szolgálhat arra is magyarázattal, hogy miért lett olyan rideg a bolygó, amiről korábban azt hitték, hogy a Paradicsom lesz.

Az Alien: Covenant hazai bemutatója 2017. május 18-án lesz.

Még több a témában...

Nincs többé a Fox, a Disney átnevezte a 20th Century Fox és a Fox Searchlight Pictures stúdiókat

Kévés Bence Mihály

Megismerhettük Neill Blomkamp elkaszált Alien-filmjének néhány ötletét

Vigh Martin

Ridley Scott eredetileg teljesen más befejezést szánt A nyolcadik utas: a Halál főhősének

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat