Főoldal Sorozatok Az akolitus választ ad majd arra, hogy honnan tudtak a jedik a kettő szabályáról
Sorozatok

Az akolitus választ ad majd arra, hogy honnan tudtak a jedik a kettő szabályáról

A showrunner arra is kitért, hogy számíthatunk-e Darth Bane felbukkanására.

2.6k
Az akolitus
Forrás: Star Wars

Már csupán két hét és érkezik is a legújabb Star Wars-sorozat, vagyis Az akolitus, mely egy hiperűrugrással A Köztársaság Fénykorába, a messzi-messzi galaxis egy eddig sosem látott érájába repíti majd nézőit. A cselekmény nagyjából száz évvel a Baljós árnyak eseményei előtt játszódik majd, ám az előzetesek képkockáin mégis felbukkantak a sithek, sőt eddigi tudásunk és az alkotók elmondása alapján ezúttal kifejezetten központi szerepet kap majd az ellenoldal, így a két frakció találkozása elkerülhetetlen.

A Baljós árnyakban Yoda mester megemlíti a kettő szabályát, s joggal merül fel a kérdés, erről egyáltalán hogyan lehetett tudomása a jediknek, míg Ki-Adi-Mundi mester szerint a sithek ezer éve kihaltak, noha itt egyértelműen találkoznak majd velük a jedik. Leslie Headland, a sorozat showrunnere exkluzív interjújában megerősítette, hogy természetesen ezekre a látszólagos ellentmondásokra válaszokat kapunk majd a történet előrehaladtával.

„Vannak bizonyos dolgok, amik az előzményekben történtek a sithekkel és Darth Maullal kapcsolatban, s nagyon érdekesnek találtam, hogy a jedik hogyan értelmezik ezeket” – mondta Headland. „Qui-Gon a Tatooine-on azonnal tudja, hogy Darth Maul egy sith, mivel harcolt vele, majd egyértelműen jelenti a Tanácsnak. Yoda ismeri a kettő szabályát; ki is mondja, hogy mindig van egy mester és egy tanítvány. Szóval, bár kihaltnak számítanak, mégis lappang egy kis tudás a sithekről, ami úgy éreztem, hogy nem az ősi történelemből származik. Úgy éreztem, hogy ha egyértelműnek veszik ezeket az információkat, akkor azoknak a közelben, legalább az elmúlt száz évben megerősítést kellett nyerniük.”

A kettő szabályát Darth Bane alkotta meg eredetileg, aki Mark Hamill hangján szólalt meg A klónok háborúja hatodik évadában, ám ezúttal Headland szerint nem teszi majd semmilyen formában tiszteletét, legalábbis nem az első évadban. „Tényleg játszottam a gondolattal, hogy Darth Bane-t is felhasználjam, vagy megemlítsem. Az első évadban ezt nem tesszük meg, de nyilvánvalóan a Sötét oldal az ő öröksége. Bár nem foglalkozunk ezzel a bizonyos történettel, volt néhány dolog a Legendákban, amit át akartam húzni, mert úgy éreztem, hogy nagyon érdekesek, nemcsak történet szempontjából, hanem számomra, mint rajongónak is.

A Star Wars hivatalos honlapja a sorozatot a következőképpen írja le: „egy rejtélyes thriller, ami a nézőket a sötét titkok és az Erő sötét oldalával mérgezett galaxisba kalauzolja el a Köztársaság Fénykorának utolsó napjain. Egy egykori padawan újra összefog jedimesterével, hogy közösen nyomozzanak egy bűncselekmény-sorozat után, ám az erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták”.

A nyolc epizódot számláló sorozatban Amandla Stenberg alakítja majd a titokzatos Mae-t, akit régi mestere Sol (Lee Jung-jae) igyekszik felkutatni új padawanja (Dafne Keen) oldalán. Rajtuk kívül még Carrie-Anne Moss (Mátrix), Manny Jacinto (Top Gun: Maverick), Jodie Turner-Smith (The Last Ship), Dafne Keen (Logan – Farkas), Rebecca Henderson (Végtelen matrjoska), Amy Tsang, Margarita Levieva és Charlie Barnett (Lángoló Chicago) is a stábot erősítik.

Az akolitus június 5-én, rögtön két résszel debütál majd a Disney+ felületén.

Az akolitus
Forrás: Star Wars
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

9 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.