Főoldal BREAKING A sötétség felemelkedik Az akolitus legújabb előzetesében
BREAKINGElőzetesek

A sötétség felemelkedik Az akolitus legújabb előzetesében

Az akolitus június 4-én érkezik a Disney+-ra.

672

Mozgalmas a mai Star Wars nap a rajongóknak, megérkezett a Birodalmi históriák című antológia sorozat, megerősítették a Skeleton Crew karácsonyi érkezését, s most egy új előzetest is kaptunk Az akolitushoz. Még márciusban mutatták be a szériához az első kedvcsinálót, most egy jóval sokatmondóbb és akciódúsabb összeállítást tettek közzé.

A széria A Köztársaság Fénykorába kalauzolja majd el a nézőket, ahol még élőszereplős formában sosem járhattunk, s leginkább csak könyvek lapjain létezett eddig, illetve egy kisiskolásoknak szóló sorozatban. Sok évvel a Baljós árnyak eseményei előtt a Sith-ek egyre erősödnek, s egy tanítvány bizonyítani kényszerül.

Az új előzetes legnagyobb aduásza egyértelműen az immár konkrétan is felbukkanó sith harcos, aki a hagyományokhoz híven igen menő sisakkal büszkélkedhet. Rajta kívül láthatjuk Vernestra Rwoh (Rebecca Henderson) alakját is, aki nagyobb összeesküvést sejt az események hátterében, s aki egyébként a könyvek egyik legkedveltebb alakja. A konkrét cselekményre is több fény vetül, kiderül, hogy a jediket sorra gyilkolják. A titokzatos harcos, Mae (Amandla Stenberg) utáni nyomozást volt mestere, Sol (Lee Jung-jae) vállalja el, s útján elkíséri többek között padawanja Jecki Lon (Dafne Keen) is. Láthatunk még ezen kívül erőérzékeny szektát, s a korra jellemző járműveket is, a hangulat valami eszméletlenre sikerült, a zene pedig csak tetézi a thriller érzést. A Lucasfilm egy új bannert, valamint egy posztert is felfedett.

Az akolitus

A sorozat showrunnere, Leslye Headland csupán annyit árult el erről a titokzatos sith karakterről, aki lehet nagyúr, de akár tanítvány is, hogy ő a kedvenc karaktere. „Remélem, hogy a közönség elfogadja a kettősséget, amely a sorozat karaktereiben jelen van” –nyilatkozta Headland. – „Az egész olyan mint egy hagyma. Minden egyes epizódban lehámozunk belőle, hogy felfedjünk valami mást. Remélem, hogy nézése egyszerre lesz izgalmas és kielégítő élmény.”

A Star Wars hivatalos honlapja a sorozatot a következőképpen írja le: “egy rejtélyes thriller, ami a nézőket a sötét titkok és az Erő sötét oldalával mérgezett galaxisba kalauzolja el a Köztársaság Fénykorának utolsó napjain. Egy egykori padawan újra összefog jedimesterével, hogy közösen nyomozzanak egy bűncselekmény-sorozat után, ám az erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták”.

A nyolc epizódot számláló sorozatban Stenberg és Jung-jae mellett Carrie-Anne Moss (Mátrix), Manny Jacinto (Top Gun: Maverick), Jodie Turner-Smith (The Last Ship), Dafne Keen (Logan – Farkas), Rebecca Henderson (Végtelen matrjoska), Amy Tsang, Margarita Levieva és Charlie Barnett (Lángoló Chicago) is szerepel. Az akolitus június 4-én rögtön két résszel debütál majd a Disney+ felületén.

Az akolitus
Forrás: Star Wars
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.