Főoldal BREAKING Bemutatták Az akolitus előzetesét, amelyben a Sith-ek kapják a főszerepet
BREAKINGElőzetesek

Bemutatták Az akolitus előzetesét, amelyben a Sith-ek kapják a főszerepet

A The Acolyte lehet az elmúlt évek legizgalmasabb Star Wars-sorozata.

441

Végre bemutatták a Star Wars: The Acolyte első nagy előzetesét, amelyben ízelítőt kaptunk a Disney+ júniusban érkező Star Wars-sorozatából. Az eddig még soha nem feltérképezett korszakban játszódik a sorozat, sok-sok évvel a Star Wars-előzményfilmek előtt, és ezúttal nem a Jedik, hanem a Sitk-ek kerülnek középpontba.

A közel kétperces trailer gyakorlatilag megidézi az előzménytrilógiát azzal, amikor a Coruscanton található Jedi-templomot látjuk, de még a Star Wars: Baljós árnyak előtt. A Köztársaság fénykora idején játszódik – az előzményfilmek előtt 100-200 évvel játszódó korszak, amelyet eddig csak regényekben és képregényekben fedeztek fel.

Ezután azonban az eredeti trilógiához jobban hasonlító jelenetekre váltunk, amikor meglátjuk, ami ma már a Star Wars egyik főszereplője: a kantinát. Más jelenetekben a Jedik kapnak nagyobb hangsúlyt a látványos akciójelenetek mellett, és most először mindenféle színben láthatjuk a fénykardokat, nemcsak a megszokott kék és zöld színben. Kiderül a thriller mozgató rugója: valaki Jedikre vadászik. A sorozat itt válik el a hagyományos úttól, ugyanis Leslye Headland rendezőnő egyértelművé tette, hogy a sorozat a “rosszfiúk” szemszögéből meséli a történtet, vagyis a Sith-eket teszi főszereplővé.

Erre ráerősít Jodie Turner-Smith karaktere a videó végén, amikor azt mondja, hogy “ez nem a jóról vagy a rosszról szól, hanem a hatalomról és arról, hogy ki használhatja azt”.

A Star Wars hivatalos honlapja a sorozatot a következőképpen írja le: “egy rejtélyes thriller, ami a nézőket a sötét titkok és az Erő sötét oldalával mérgezett galaxisba kalauzolja el a Köztársaság Fénykorának utolsó napjain. Egy egykori padawan újra összefog jedimesterével, hogy közösen nyomozzanak egy bűncselekmény-sorozat után, ám az erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták”.

Ahogy már a bevezetőben említettük, a sorozat 100 évvel a Star Wars: Baljós árnyak eseményei előtt játszódik, egy olyan időszakban, amikor a Jedik uralták a galaxis nagy részét. A sorozat egy egykori padawant követ, aki újra találkozik jedimesterével. Egy bűncselekmény-sorozat után nyomoznak, amely valami sokkal baljósabb dolog felfedezéséhez vezet.

A nyolc epizódot számláló sorozatban Stenberg és Jung-jae mellett Carrie-Anne Moss (Mátrix), Manny Jacinto (Top Gun: Maverick), Jodie Turner-Smith (The Last Ship), Dafne Keen (Logan – Farkas), Rebecca Henderson (Végtelen matrjoska), Amy Tsang, Margarita Levieva és Charlie Barnett (Lángoló Chicago) is szerepel.

The Acolyte
Forrás: Star Wars
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események