Főoldal Sorozatok Az akolitus legújabb előzetesében Vernestra Rwoh jedimester egy fényostorral harcol
Sorozatok

Az akolitus legújabb előzetesében Vernestra Rwoh jedimester egy fényostorral harcol

Az akolitus bemutatja azt, amit még soha nem láttunk képernyőn: a fényostor működését.

583
Az akolitus
Forrás: Star Wars

Mivel kevesebb mint egy hónap van hátra a Disney+ Az akolitus című sorozatának bemutatójáig, így a következő időszakban záporoznak majd az információk és az újabbnál újabb reklámanyagok. A napokban megosztottak egy TV spotot, amelyben a Rebecca Henderson által alakított Vernestra Rwoh jedimester egy ostorszerű fénykardot lóbál.

Erről az új fegyverről meglehetősen keveset tudunk, hiszen élőszereplős feldolgozásban most először láthatunk ilyet. Lényegében egy módosított fénykardról van szó, amely több plazmapengéből áll. A pengék rugalmassága miatt nagyobb figyelmet igényel, mint egy hagyományos fénykard, emellett pedig gyengébb a sebzési ereje.

A fényostorok története visszanyúlik a „sith-háborúk” idejére, és különösen a dathomiri éjnővérekhez kapcsolódnak, bár a jedik is használták ezeket. A Köztársaság Fénykorában a korabeli jedilovag, Vernestra Rwoh is közéjük tartozik, aki módosította saját fénykardját egy látomás alapján.

Nem mindenki rajong ezért az egyedi fénykard használatért, különösen mivel annyira különbözik attól, amit a Star Wars világában megszoktunk. Itt jegyeznénk meg, hogy nem erre a műsorra találták ezt ki, egy új koncepciónak semmiképpen se neveznénk ezt, ahogy már említettük, a Legendákban is olvashattunk erről a fegyverről.

„Azt hiszem, kirepültem a testemből” – mondta nemrég Mae karakterébe öltött Amandla Stenberg arról, milyen érzés volt hozzáállni ehhez a sorozathoz. „Ez valami olyan, amire nem lehet felkészülni. Teljesen libabőrös lettem.”

Egy olyan időszakot karolunk fel, amikor az a gonosz diktatúra még nem uralja a galaxist, tehát van ideológiai tér arra gondolni: Milyen a világ, mielőtt az Erőt ilyen gonosz módon használnák fel? Mi előzi meg az ilyen társadalmi változást?

Amandla Stenberg

A Star Wars hivatalos honlapja a sorozatot a következőképpen írja le: “egy rejtélyes thriller, ami a nézőket a sötét titkok és az Erő sötét oldalával mérgezett galaxisba kalauzolja el a Köztársaság Fénykorának utolsó napjain. Egy egykori padawan újra összefog jedimesterével, hogy közösen nyomozzanak egy bűncselekmény-sorozat után, ám az erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták”.

A nyolc epizódot számláló sorozatban Stenberg és Jung-jae mellett Carrie-Anne Moss (Mátrix), Manny Jacinto (Top Gun: Maverick), Jodie Turner-Smith (The Last Ship), Dafne Keen (Logan – Farkas), Rebecca Henderson (Végtelen matrjoska), Amy Tsang, Margarita Levieva és Charlie Barnett (Lángoló Chicago) is szerepel. Az akolitus június 4-én rögtön két résszel debütál majd a Disney+ felületén.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.