Főoldal Sorozatok Az akolitus showrunnere elárulta, tényleg az Ahch-To bolygót láthatjuk-e a sorozatban
Sorozatok

Az akolitus showrunnere elárulta, tényleg az Ahch-To bolygót láthatjuk-e a sorozatban

Leslye Headland pontot tett a rajongói elméletek végére.

235
Az akolitus
Forrás: Star Wars

A Disney+ Az akolitus című sorozatának hatodik epizódja egy „ismeretlen bolygón” vette fel a fonalat, ahová Qimir magával vitte Oshát. Ahogy azt mi is megírtuk korábban, a rajongók között azonnal megindult a találgatás, hogy vajon melyik bolygóról lehet szó pontosan.

A két legegyértelműbb lehetőségként a folytatástrilógiában megismert Ahch-To, illetve a Legendákból ismert Bal’demnic merült fel, előbbi mellett leginkább a helyszín, utóbbi mellett pedig egy érc, a kortózis jelenléte érvelt. Bár a bolygó sziklás tengerpartjával és növényzetével tényleg hasonlóságokat mutat az Ahch-Tóval, az állatvilág is más volt, illetve a sziget őslakosai is hiányoztak a képből, Leslye Headland showrunner pedig végül meg is erősítette a Collidernek, hogy nem a porgok hazájáról van szó.

„Ez nem az Ahch-To. Tudom, hogy hasonló, és szándékosan hasonlónak szántuk a terep és az elszigeteltség szempontjából, ugyanúgy víz veszi körül, kevésbé buja zöld és inkább sziklás. De az elképzelésünk szerint ezen a bolygón bányásszák a kortózist, és nem hiszem, hogy ez az Ahch-To esetében is így van. Részben azért ez a bázisa [Qimirnek], mert a kortózis egy nagyon ritka fém. Nem hiszem, hogy ezt kifejezetten kimondjuk a sorozatban, de ez az egyik oka annak, hogy nem Ahch-Tóról van szó.”

A kortózisról már szintén írtunk bővebben, a sorozatban pedig úgy tűnik, egyre nagyobb jelentősége van, nem csupán egy érdekes Legendák-easter egg, ugyanis a hatodik epizódból kiderült, hogy az ebből készült sisak teljesen elzárja használója érzékeit, aki így kettesben maradhat haragjával. A rész azzal zárult, hogy Osha tesz is egy próbát vele, ami minden bizonnyal érdekes kimenetelhez vezet majd el.

De ha nem az Ahch-To akkor melyik bolygó? Innentől szinte biztosnak tűnik a rajongók másik elmélete, miszerint a Bal’demnic tűnhetett fel a képernyőkön. A szintén sziklás óceánbolygó mozgóképen a Genndy Tartakovsky-féle Klónok háborújában volt látható, de leginkább írott formában találkozhatunk vele. Gazdag kortózis érc lerakódásokkal rendelkezik, amikre Darth Tenebrous és Darth Plagueis vetettek szemet (és kezet). Plagueis ezen a bolygón végzett mesterével is a Legendákban, Headland pedig az interjú több pontján is nagy jelentőséggel emelte ki az epizódban látható szimbolikákat. Mivel az Ahch-To képében, ami ráadásul egy hasonló bolygó, már láthattuk a Jedi Rend ősi otthonát, ezúttal talán a Sith-ekét kaptuk meg. Annyi bizonyos, hogy a helyszín megálmodása nem véletlen, de ahogy a Sith-ek mesterkedéseit, úgy a bolygó pontos nevét is homály fedi egyelőre. Reméljük, azért legalább az egyikről bővebb válaszokkal is szolgál majd a sorozat megmaradt két epizódja.

Az akolitus
Forrás: Disney
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ws df4e5958 a919 4fcc af64 20139cad699d 240721 070824
Sorozatok

Ezt érdemes tudni Az akolitus végén felbukkant Darth Plagueis kapcsán

Hallottad-e, hogyan járt a nagy Darth Plagueis, a bölcs?

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...