Főoldal Sorozatok Az akolitus egy ismeretlen bolygóra látogat, de a Star Wars rajongói sejtik, melyik bolygó lehet az
Sorozatok

Az akolitus egy ismeretlen bolygóra látogat, de a Star Wars rajongói sejtik, melyik bolygó lehet az

A rajongók találgatnak Az akolitus rejtélyes bolygójáról.

320
Az akolitus
Forrás: Disney

A Disney+ Az akolitus című sorozatának hatodik epizódja egy „ismeretlen bolygón” vette fel a fonalat, ahogy Qimir magával vitte erre a rejtélyes bolygóra Oshát. A képernyőn az “Ismeretlen helyszín” felirata volt olvasható, azonban a Star Wars rajongói úgy hiszik, hogy már jártunk ezen a helyszínen.

Néhány vágásban bepillantást nyerhettek buja zöld területekre, sziklás szirtekre és mély, sötét barlangokra — amelyek egyikében úgy tűnt, hogy kortózis található. Egy korábbi cikkünkben már kifejtettük a kortózis fém titkát, hogy miért tudja megbénítani a fénykardokat rövid időre. Rendkívül ritka és nagyon nehezen és drágán lehet bányászni, illetve többnyire csak Sith mesterekkel és más, nagyon gazdag személyek körében használják.

Miközben néhányan az ismeretlen helyszínt a folytatástrilógiából ismert Ahch-To-hoz hasonlították, mások a galaktikus térképen Bal’demnic helyét jelölték meg a kortózis kapcsolata miatt. A Wookiepedia bolygóleírása tovább erősíti a rajongói spekulációkat a helyszínről.

A Wookieepedia szerint Bal’demnic „egy óceánbolygó sziklás trópusi szigetekkel a Bak’rofsen rendszerben, az Auril szektorban, a Külső Peremvidék területén.” Emellett „gazdag kortózis érc lerakódásokkal rendelkezik, amelyek egy időben „Darth Tenebrous és Darth Plagueis Sith Nagyurak kezébe kerültek.”

A legendák szerint Plagueis és Tenebrous utazásaik során többször ellátogattak Bal’demnic bolygóra, amely gazdag kortózis érc lelőhelyekkel rendelkezett. Egy szerencsétlenségben az egyik bányász droid majdnem megölte a két Sith-ek, Plagueis megragadta az alkalmat, hogy végezzen mesterével. A törmelék maga alá temette Tenebrous testét, mielőtt tanítványa eltörte volna a mestere nyakát.

Többen meggyőződéssel állítják, hogy Az akolitus végül felfedi a Sith Nagyurak sötét múltját, s többet megtudunk róluk. A Plagueis-ről szóló spekulációk már a sorozat kezdete előtt felmerültek. Találgatások vannak arról is, hogy a Brendok boszorkányai és a Sith mesterek között lehet valamiféle kapcsolat, esetleg szerepet játszottak a testvérpár, Osha és Mae születésében, mivel Anakin Skywalkerhez hasonlóan ők is az Erő segítségével fogantak. Arról is sokat lehet olvasni, hogy a nagy Sith mester igazából nem is Qimir, mert ő is csak egy tanítvány, aki arra készül, hogy megölje mesterét.

Az akolitus
Forrás: Disney
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ws df4e5958 a919 4fcc af64 20139cad699d 240721 070824
Sorozatok

Ezt érdemes tudni Az akolitus végén felbukkant Darth Plagueis kapcsán

Hallottad-e, hogyan járt a nagy Darth Plagueis, a bölcs?

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...