Főoldal Sorozatok Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

434
Az akolitus
Forrás: Disney

A nézettségi adatok szerint a Star Wars legújabb sorozata, Az akolitus, a Disney+ streaming szolgáltató legnagyobb bemutatója hozta 2024-ben. A Star Wars: Baljós árnyak eseményei előtt 100 évvel játszódó sorozat vegyes rajongói reakciókat kapott, annak ellenére, hogy a kritikusok többsége jó véleménnyel volt a sorozatról.

Bár a Disney hivatalosan nem közöl nézettségi számokat, a Variety tudomására jutott, hogy Az akolitus 4,8 milliós megtekintést produkált az első napján, ezzel a Disney+ legnagyobb 2024-es sorozatdebütálása lett. Összehasonlításképpen, a Marvel X-Men ’97 animációs sorozatának öt nap kellett ahhoz, hogy elérje a 4 milliós megtekintést. Egy másik összehasonlításban, az Ahsoka az első öt napjában 14 millió megtekintést ért el, ami napi átlagban 2,8 millió nézőt jelent. Ez is azt mutatja, hogy erősebb a franchise, mint a korábbi években, hiába a sok lejárató kampány, nem befolyásolják a nézőket abban, hogy adjanak egy esélyt.

A Star Wars hivatalos honlapja a sorozatot a következőképpen írja le: “egy rejtélyes thriller, ami a nézőket a sötét titkok és az Erő sötét oldalával mérgezett galaxisba kalauzolja el a Köztársaság Fénykorának utolsó napjain. Egy egykori padawan újra összefog jedimesterével, hogy közösen nyomozzanak egy bűncselekmény-sorozat után, ám az erők, amelyekkel szembekerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták”.

A nyolc epizódot számláló sorozatban Stenberg és Jung-jae mellett Carrie-Anne Moss (Mátrix), Manny Jacinto (Top Gun: Maverick), Jodie Turner-Smith (The Last Ship), Dafne Keen (Logan – Farkas), Rebecca Henderson (Végtelen matrjoska), Amy Tsang, Margarita Levieva és Charlie Barnett (Lángoló Chicago) is szerepel. Az akolitus június 4-én rögtön két résszel debütált a Disney+ felületén.

A Star Wars: Az akolitus új epizódjai magyar idő szerint szerdánként hajnalban jelennek meg a Disney+-on.

Az akolitus
Forrás: Disney
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

29 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.

Az akolitus
Sorozatok

Minden, amit Az akolitus előtt tudni érdemes

Összeszedtük azokat a legfontosabb infókat, amik segítenek képbe kerülni a legújabb Star...