Főoldal Filmek Antonio Banderas a következő, aki csatlakozott az Indiana Jones 5. színészgárdájához
Filmek

Antonio Banderas a következő, aki csatlakozott az Indiana Jones 5. színészgárdájához

Harrison Ford mellett egy másik legenda is feltűnik a filmben.

392
Indiana Jones
Forrás: Disney

Leszámítva a szivárogtatásoktól és pletykáktól, arányában keveset tudni a közelgő új Indiana Jones-filmről. Eddigi tudásunk szerint a nácik visszatérnek a franchise ötödik részében, és a legutóbbi forgatási képekből már arra is fény derült, hogy „részben” a ’60-as és ’70-es évek űrversenyére fog koncentrálni a cselekmény.

Abban már biztosak lehetünk, hogy lenyűgöző szereplőgárdával készül a következő rész. A film bejelentése óta folyamatosan érkeznek a tehetségek. Harrison Ford mellett olyan nevek csatlakoztak a stábhoz, mint Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Shaunette Renée Wilson, Thomas Kretschmann vagy Boyd Holbrook. Most pedig újabb nagy név kapott megerősítést, Antonio Banderas is a csapat része lett.

Banderas közel 40 éves karrierje során gyakorlatilag minden elképzelhető szerepben kipróbálta magát. Az akcióhőstől a vígjátékig mindenhol feltűnt a színész, de talán a Robert Rodriguez rendezővel való együttműködés és a Shrek animációs rajzfilmben Csizmás Kandúr szinkronhangja tette őt naggyá pályafutása során. Most pedig egy klasszikus franchiset erősít, azt azonban még nem sejteni, hogy kit fog megformálni a filmben.

A film forgatásáról már több fotósorozatot is kaptunk az Egyesült Királyságból, ezek egyikén kiszúrták, hogy digitálisan fogják megfiatalítani a színészt bizonyos jelenetekben. Néhány napja pedig a People magazin osztott meg forgatási fotót Phoebe Waller-Bridge karakteréről. A színésznőre egy olyan gusztustalan jelmezt adtak, mintha egyenesen a Woodstock-korszakból szedték ragadták volna ki. Egyelőre nem tudni, hogy Waller-Bridge kit fog alakítani az Indiana Jones 5.-ben.

David Koepp író dolgozott eredetileg a filmen, ám a film forgatókönyvét több alkalommal is át kellett írni, és végül Jonathan Kasdan vette kézbe a dolgot, aki a Solo: Egy Star Wars-történeten is dolgozott. Ezzel egyfajta családi hagyományt teremtett, hogy valamennyi Kasdan dolgozott az Indiana Jones-filmeken, hiszen az első részt még apja, Lawrence Kasdan írta.

Steven Spielbergtől a Logan – Farkas rendezője, James Mangold vette át a stafétabotot, és azt is megerősítették, hogy John Williams visszatér zeneszerzőként. Kathleen Kennedy, Steven Spielberg, Frank Marshall és Simon Emanuel lesznek a producerek.

A cím nélküli Indiana Jones 5. részt 2022. július 29-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...