x
Close


Közelgő események

Filmek

Harrison Ford az ikonikus jelmezében megérkezett az Indiana Jones 5. forgatására

A címszereplő is megjelent a forgatáson.

Harrison Ford az ikonikus jelmezében megérkezett az Indiana Jones 5. forgatására
  • PublishedJune 7, 2021

Korábban már kaptunk néhány forgatási képet az Indiana Jones franchise ötödik rész munkálatáról, amin egy kaszkadőrt láttunk, aki vélhetően a címszereplő fiatalabb alakját fogja eljátszani egy visszaemlékezésben. De a nap végére a legendás Harrison Ford is megjelent az ikonikus főhős szerelésében és a kalap sem maradhatott otthon.

A többszöri halasztás után végre bekapcsolták a kamerákat, s az Egyesült Királyság területén forgatják az Indiana Jones 5. részt. A korábbi kaszkadőr kép után sokan úgy gondolták, hogy esetleg digitálisan fogják megfiatalítani a főszereplőt, de nyomát sem látjuk annak, hogy Ford bármilyen mo-cap ruhát viselne. Alighanem a már említett kaszkadőrt egy flashback jelenetben látjuk csak a fiatal Indyként.

Szigorú titoktartás előzi meg a sztorit, amit többször is át kellett írni, de egy korábbi jelentés szerint a film központi témája az űrverseny lesz, és még azon sem lepődnénk meg, ha Indy a Holdon kötne ki, hiszen az előző részben az idegenek már eljöttek a Földre. Szóval ebből kiindulva nem lepődnénk meg, ha a folytatásban feljutnánk az űrbe vagy a Holdra, de akárhogy is alakuljon, nagy durranásnak ígérkezik az ötödik rész.

Már önmagában az bizalomra ad okot, hogy Ford mellett olyan hollywoodi sztárok kapnak helyet a filmben, mint Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, illetve Shaunette Renée Wilson és a legendás zeneszerző, John Williams is visszatér, hogy feltételezhetően utoljára emlékezetessé tegyék Indy kalandját.

David Koepp író, aki Spielberggel együtt dolgozott az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságán, szintén kiszállt a projektből a rendező távozása után. Helyét az a Jonathan Kasdan vette át, aki a Solo: Egy Star Wars-történeten is dolgozott. Ezzel egyfajta családi hagyományt teremtett, hogy valamennyi Kasdan dolgozott az Indiana Jones-filmeken, hiszen az első részt még apja, Lawrence Kasdan írta.

Több alkalommal is el kellett halasztani, miután sokaknak meggyűlt a baja a forgatókönyvvel. Emellett ez lesz a franchise első olyan alkotása, amit nem a legendás Steven Spielberg készít, bár producerként ő is ott lesz Kathleen Kennedy és Frank Marshall mellett. Spielberg még tavaly döntött úgy, hogy átadja a stafétabotot valaki másnak, nevezetesen a Logan – Farkas direktorának, James Mangoldnak.

A Disney több alkalommal is elhalasztotta a premiert, de a tervek szerint 2022. július 29-én végre bemutatják a filmet a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.