Főoldal Filmek Az Indiana Jones 5. legújabb forgatási fotói arról árulkodik, mikor játszódik Harrison Ford filmje
Filmek

Az Indiana Jones 5. legújabb forgatási fotói arról árulkodik, mikor játszódik Harrison Ford filmje

Egy kép buktatta le, időben hová kell tenni az ötödik részt.

374
Indiana Jones

Még májusban szivárogtattak az Indiana Jones franchise ötödik részéről. A cselekményről kiszivárgott információk szerint James Mangold néhány meglepő dologra szánta el magát. Előbb csak pletykának tűnt az egész szivárogtatás, de a forgatási képeknek hála már tudjuk, hogy az információk helytállóak voltak.

Az akkori hír szerint a film a ’60-as években, az űrverseny korában játszódik az Egyesült Államok és a Szovjetunió között, és ebből következett, hogy valószínűleg a Gémkapocs hadművelet is helyet kap a filmben. Néhány friss képet kaptunk a galsgow-i forgatásról, ami megerősítette, hogy a történet 1969-ben, New Yorkban játszódik majd, a kirakatokban pedig a ’welcome home’ feliratú poszterek díszelegnek a történelmet írt három férfi nevével, Neil Armstrong, Buzz Aldrin és Michael Collins neveit olvashatjuk, akik először léptek a Holdra.

Ez persze nem feltétlen jelenti azt, hogy egy űrutazást elmesélő sci-fit kapunk, amiben Indy és a többiek a Holdon is kincsre vadásznak majd, ugyanakkor nem szabad elvetni ezt a feltevést, elvégre a legutóbbi részben is voltak idegenek. Ha pedig a mai szokásokat nézzük, akkor mindenki az űrbe vágyik, már semmin sem lepődünk meg. Időben is az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után járunk, de a korábbi képeken láttuk, hogy ugrálunk az időben, hiszen digitálisan fogják megfiatalítani Harrison Ford karakterét, szóval kapunk egy visszaemlékezést feltehetően.

Ford nemrég egy harci jelenetben vállsérülést szenvedett, és még legalább egy hétig nélkülözni kell a sztárt, amíg felépül a sérülésből. A folytatásban várhatón Dr. Jones kedvenc ellenségeivel, a nácikkal kerül összetűzésbe. Mads Mikkelsen kelti életre a főgonoszt. A karaktert úgy írták le, mint ’egy náci tudóst, aki az Egyesült Államok kormánya kérésére a NASA-hoz szerződött, hogy segítse az országot a holdraszállás alatt’.

A film további szereplői Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Solo: Egy Star Wars-történet), Thomas Kretschmann (Bosszúállók: Ultron kora) és Shaunette Renee Wilson (Fekete Párduc). Steven Spielbergtől a Logan – Farkas rendezője, James Mangold vette át a stafétabotot, és azt is megerősítették, hogy John Williams visszatér zeneszerzőként. Kathleen Kennedy, Steven Spielberg, Frank Marshall és Simon Emanuel lesznek a producerek.

A cím nélküli Indiana Jones 5. részt 2022. július 29-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...