x
Close


Közelgő események

Filmek

Amerika Kapitány egyik ellenfele is csatlakozott az Indiana Jones 5. szereplőgárdájához

A HYDRA egyik embere beépül az Indiana Jones franchiseba.

Amerika Kapitány egyik ellenfele is csatlakozott az Indiana Jones 5. szereplőgárdájához
  • PublishedJune 12, 2021

Néhány napja már beszámoltunk nektek az Indiana Jones franchise legújabb rész forgatásától. Az akkori képen a főszereplőt alakító Harrison Fordot láttuk teljes menetfelszerelésben és maszkban, azóta pedig már több kép is kiszivárgott a forgatásról. A legújabb képeken hatalmas robbanásra és egy új szereplőre lehetünk figyelmesek.

A The Daily Mail osztott meg fotókat a Disney és a Lucasfilm közelgő filmjének skóciai forgatásáról. Nemcsak hogy az eddigi legjobb képeket kaptuk Fordról, de egy nagy robbanást is szimuláltak a Bamburgh kastélyban, továbbá a Primetime Emmy-jelölt Toby Jones (Amerika kapitány: Az első bosszúálló, Jurassic World) is csatlakozott a forgatáshoz. Az ő szerepét egyelőre homály fedi, de a fotók alapján úgy tűnik, hogy Indy szövetségesét fogja játszani.

Korábban szó volt arról, hogy digitálisan fogják megfiatalítani Fordot, de ezt hivatalosan nem erősítették meg, s egészen eddig nyomát sem láttuk ennek. Most azonban a fotón tisztán kivehető a színész arcán, hogy bizony a vizuális effektusok csapata bűvészkedni fog Ford arcával az utómunka során.

Szigorú titoktartás előzi meg a sztorit, amit többször is át kellett írni, de egy korábbi jelentés szerint a film központi témája az űrverseny lesz, és még azon sem lepődnénk meg, ha Indy a Holdon kötne ki, hiszen az előző részben az idegenek már eljöttek a Földre. Szóval ebből kiindulva nem lepődnénk meg, ha a folytatásban feljutnánk az űrbe vagy a Holdra, de akárhogy is alakuljon, nagy durranásnak ígérkezik az ötödik rész.

David Koepp író, aki Spielberggel együtt dolgozott az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságán, szintén kiszállt a projektből a rendező távozása után. Helyét az a Jonathan Kasdan vette át, aki a Solo: Egy Star Wars-történeten is dolgozott. Ezzel egyfajta családi hagyományt teremtett, hogy valamennyi Kasdan dolgozott az Indiana Jones-filmeken, hiszen az első részt még apja, Lawrence Kasdan írta.

A Disney több alkalommal is elhalasztotta a premiert, de a tervek szerint 2022. július 29-én végre bemutatják a filmet a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.