Főoldal Filmek Alicia Vikander még nem mondott le a Tomb Raider-beli szerepéről, és bármikor visszatérne
Filmek

Alicia Vikander még nem mondott le a Tomb Raider-beli szerepéről, és bármikor visszatérne

Lara Croft hamarosan visszakészül, film, sorozat és videójáték is készül róla.

309
Tomb Raider

A múlt évben érkezett a hír, hogy a Tomb Raider-franchise folytatásán dolgozik az Amazon kezében lévő Prime Video streamingszolgáltató. A 2018-as film sztárja, Alicia Vikander eddig hallgatott, most viszont reagált a meghiúsult folytatásra, és megerősítette, hogy nyitott arra, hogy újra eljátssza a szerepet.

Tavaly tudtuk meg, hogy az MGM véletlenül elvesztette a Tomb Raider-franchise jogait. Ez licitháborúhoz vezetett az IP-ért, amelyet végül az Amazon Prime Video nyert meg. Az Indiana Jones és a sors tárcsája sztárja és a 007 Nincs idő meghalni forgatókönyvírója, Phoebe Waller-Bridge készülő tévésorozata mellett egy film és legalább egy videojáték (amelyet először 2021 decemberében jelentettek be, de úgy gondolják, hogy csak egy a sok közül) is része lesz a Tomb Raider összefüggő világának.

A terv az, hogy a Marvel Moziverzum mintájára felépítenek egy nagy univerzumot. Feltételezzük, hogy mindhárom projektben ugyanaz a színésznő alakítja majd Lara Croftot, bár a streamingszolgáltató tervéről nagyon keveset árultak el a bejelentés óta, azt viszont tudjuk, hogy Alicia Vikander nagy valószínűséggel nem fog visszatérni Lara Croftként.

A 2018-as Tomb Raider folytatása már készülőben volt, de a hírek szerint Vikander és a folytatás rendezője, Misha Green közötti összetűzések miatt meghiúsult. A színésznő most megtörte a csendet, és a Variety-nek adott interjújában bevallotta, hogy csalódott, amiért ilyen korán elbúcsúzott a szereptől.

Azt értem ez alatt, hogy nagyon is [készen álltunk]; volt rendezőnk és írónk. De igen, számomra ez egy újabb gyerekkori álom volt – egy akciófigurát alakítani félelmetes volt, és túlmutatott azon, amit valaha is gondoltam, hogy csinálni fogok. És azt hiszem, a fizikai rész az, amit nagyon élveztem.

Szóval igen, ha még egyszer adódna egy ilyen lehetőség, érdekelne.

Alicia Vikander

A nagysikerű videojáték-sorozat alapján Lara Croft a már említett reboottal tért vissza a mozivászonra, amely világszerte mindössze 275 millió dollárt hozott a kasszáknál. A filmet azonban közepes kritikák fogadták. Ezzel szemben az Angelina Jolie főszereplésével készült két filmmel sem voltak elragadtatva a kritikusok, viszont együttesen 432 millió dollárt hozott.

Tomb Raider
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Tomb Raider I-III Remastered
Játéktesztek

Tomb Raider I-III Remastered teszt

Új külsőt kapott a klasszikus Tomb Raider-trilógia.

Tomb Raider I-III Remastered
BREAKINGJátékok

Felújított változatot kap az első három Tomb Raider-játék

Valentin napon érkezik a Tomb Raider I-III Remastered kiadása.