Főoldal Sorozatok Ősszel új formában tér vissza Lara Croft
Sorozatok

Ősszel új formában tér vissza Lara Croft

Premierdátumot kapott a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft anime sorozat.

286
Tomb Raider Netflix
Forrás: Netflix

Még 2021-ben jelentette be a Netflix, hogy egy animációs vagy inkább anime stílusú Tomb Raider sorozaton dolgoznak. A projektről egészen 2023-ig csönd volt, amikor tavaly szeptemberben egy rövid kedvcsinálót osztottak meg és felfedték, hogy a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft címet kapja. Június 1-jén viszont újabb előzetest kapott a széria és a megjelenési dátumot is megerősítették.

A rövid, 46 másodperces kedvcsináló szerint Lara Croft új kalandokban vesz részt egyedül, miután hátrahagyta korábbi barátait. Azonban kénytelen visszatérni, miután egy nagy értékű kínai ereklyét loptak el a Croft kastélyból. Lara beutazza a világot, hogy megtalálja a tolvajokat, eközben egzotikus helyekre téved és elveszett sírokat fedez fel. Az események hatására szembe kell néznie önmagával, hogy azzá a hőssé váljon, aki lenni akar.

A sorozat egy hivatalos folytatása a legutóbbi videójáték, a 2018-as Shadow of the Tomb Raidernek, amely a Survivor trilógia záródarabja volt. Az animációs szériában Lara új szinkronhangot kap, Hayley Atwell alakítja majd a sírrabló hősnőt, aki Marvel Moziverzumban Peggy Carter, illetve a Mission Impossible-ben Grace volt legutóbb. De két ismerős mellékszereplő is visszatér a korábbi Tomb Raider játékokból. Lara hűséges társa Jonah Maiava is szerepelni fog, akit a játékok után ismét Earl Baylon szólaltat meg. A másik mellékszereplő a keményvonalas rajongóknak lehet ismerős, hiszen Lara tech-guru segédje Zip is felbukkan, akit Allen Maldonado szinkronizál ezúttal. Zip eredetileg még a 2000-ben megjelent Tomb Raider: Chronicles játékban bukkant fel, majd utána állandó szereplője lett a szériának egészen a 2008-as Tomb Raider: Underworld játékig. Így a pletykák igaznak bizonyulnak, hogy a Survivor trilógia után már a klasszikus Lara Croft történetét kezdik felvezetni.

Azonban nem ez az egyedüli projekt, amely a Tomb Raider univerzumban készül. Az Amazon Prime Video jóvoltából hivatalosan is készül egy élőszereplős sorozat, továbbá a játékfejlesztő Crystal Dynamics is dolgozik egy új játékon az Amazon Games-szel közösen. A pletykák szerint ez a játék valamilyen új történet lesz, nem a Survivor trilógia folytatása. Ezek megjelenése azonban még évekre van. A Tomb Raider: The Legend of Lara Croft anime sorozat október 10-én érkezik a Netflixre.

Tomb Raider Netflix
Forrás: Netflix
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.