Főoldal Filmek Egy balul elsült tengeralattjárós jelenet miatt megugrott a Mission: Impossible 8. költségvetése
Filmek

Egy balul elsült tengeralattjárós jelenet miatt megugrott a Mission: Impossible 8. költségvetése

A Mission: Impossible 8. lesz minden idők egyik, ha nem a legdrágább mozifilmje?

498
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

Több forrásból is arról értesültünk, hogy a Mission: Impossible 8. költségvetése akár 400 millió dollárra is megugorhatott, és a produkció most újabb problémával találta szemben magát: egy balul elsült tengeralattjárós jelenet miatt le kellett állítani a forgatást, át kell építeni a díszletet, és eközben fizetni a produkción dolgozókat, ami újabb milliókat vesz ki a stúdió zsebéből.

Az eredeti tervek szerint a cím nélküli nyolcadik részt rögtön a Mission: Impossible – Leszámolás után forgatták volna; és kezdetben még úgy volt, hogy a nyolcadik rész a hetedik rész második része lesz, de ezt időközben megváltoztatta a stúdió, amire nem kaptunk még magyarázatot. A forgatás 2022 márciusában kezdődött és tavaly júliusban a SAG-AFTRA sztrájk miatt leállt. A munkálatok idén márciusban folytatódtak, és jelenleg az a terv, hogy a Mission: Impossible 8. jövő májusban jelenik meg.

A The Mirror legfrissebb jelentése szerint a film újabb forgatási problémából fakadó költségtöbbletet könyvelhet el azzal, hogy meghibásodott a tengeralattjáró, s ez 23 millió dolláros költséget jelen a produkcióra nézve. A beszámolóból kiderült, hogy a “Források szerint a gimbal, amelyet a 120 láb magas szerkezet leeresztésére használnak, a súlya alatt beragadt és javításra szorul. Ez hetekre visszavetette a forgatást és megnövelte a költségeket. Egy forrás azt mondta: ‘Nem örülnek, mert a késések sok pénzt emésztenek fel naponta.'”

“A produkció problémákba ütközött, amikor meghozták a felszereléseket és lépcsőket az üres tengeralattjáró vázhoz, és rájöttek, hogy a szerkezet, amely tartja, nem bírja el a súlyt” – tette hozzá a jelentés. “Bennfentesek szerint a javítások folyamatban vannak.”

Már korábban is jelentettek arról, hogy a Leszámolás és a cím nélküli nyolcadik film költségvetése kicsúszik az irányítás alól, és ezt nem nézi jó szemmel a Paramount Pictures. A nyilvánosság ebből sokat nem érzett, de egyre valószínűbb, hogy az elmúlt 31 év során Cruise és a stúdió vezetősége folyamatos harcot vívott a költségvetési-sapka miatt. Részben ez lehet a válasz arra, hogy a Warner Bros. Discovery és a filmsztár stratégiai megállapodást kötött.

Különböző pletykaoldalak lehozták, hogy Cruise óriási nyomás alatt dolgozik, miközben a lehető legjobb tudása szerint próbálja befejezni a következő filmjét. Hannah Waddingham nemrégiben védelmébe vette Cruise-t, amikor azt mondta: “Azt kell mondanom, hogy komoly problémám van bárkivel, aki most bántja [Tom Cruise-t]. Miután találkoztam vele és öt intenzív napot töltöttem vele, kétségtelenül az egyik legkedvesebb, legbátorítóbb, legpozitívabb és leginspirálóbb ember, akivel valaha találkoztam. Nem gyönyörű? Nem viselem el, ha bárki bármit mond róla.”

A Mission: Impossible 8-ban Cruise ismét Ethan Hunt szerepében tér vissza, a visszatérő sztárok között pedig ott van Ving Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Vanessa Kirby, Esai Morales, Hayley Atwell, Shea Whigham és Pom Klementieff; új szereplőként érkezik Janet McTeer, Hannah Waddingham, Lucy Tulugarjuk, Katy O’Brian és Tramell Tillman.

A filmet rendezi Christopher McQuarrie, és a tervezett bemutatója 2025. május 23-án lesz.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

jack reacher mini
Filmek

Tom Cruise magassága miatt bukott meg Jack Reacher filmes karrierje a rendező szerint

A rajongók mellett a rendező szerint is Tom Cruise magassága miatt bukott...

Top Gun: Maverick
Filmek

Tom Cruise is szerepet kaphat Quentin Tarantino utolsó filmjében

Brad Pitt mellett Tom Cruise szerepet kaphat Tarantino utolsó filmjében.