Főoldal Filmek Tom Cruise és a Warner Bros. “stratégiai partnerség” keretében eredeti és franchise-filmeket fejleszt
Filmek

Tom Cruise és a Warner Bros. “stratégiai partnerség” keretében eredeti és franchise-filmeket fejleszt

Tom Cruise és a Warner Bros. ismét együtt dolgoznak a jövőben új címeken.

377
Tom Cruise
Forrás: Variety

Tom Cruise, akit a Top Gun: Maverick a milliárddolláros filmek magasságába röpített a 2020-as COVID-19 bezárásokat követően, a Warner Bros. stúdióval szövetkezik – ironikus módon azzal a stúdióval, amely a legtöbb visszhangot kapta a válság kezelése miatt. (A Warner Bros. a semmiből bejelentette, hogy a világjárvány alatt a filmeket egyszerre fogja a mozikban és online bemutatni.)

A stúdió ma jelentette be, hogy fejlesztői szerződést kötöttek Cruise-zal, amelynek értelmében a WB Motion Picture Group társelnökeivel és vezérigazgatóival, Michael De Lucával és Pam Abdyval fog együtt dolgozni eredeti és franchise-játékfilmek fejlesztésén. A sztár korábban a Warner Bros. partnersége alatt mutatta be A holnap határa című 2014-es sci-fit.

Cruise annak ellenére jó kapcsolatot ápol a Warner Bros. stúdióval, hogy közel egy évtizede nem dolgozott velük. A nyár folyamán a Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész és a Barbie egymást húzták, arra buzdítva a közönséget, hogy támogassák a mozikat. De emlékezzünk arra, hogy Cruise szép szavakat mondott a Flash: A Villámról is, amit a színész az otthonában, a premier előtt nézett meg.

“Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk Tommal, a filmipar abszolút legendájával” – mondta De Luca és Abdy egy mai nyilatkozatban. “Az első naptól kezdve az volt az elképzelésünk, hogy ezt az ikonikus stúdiót újra felépítsük, hogy a fénykorának magasságába emeljük, és valójában, amikor először ültünk le David Zaslavval, hogy beszéljünk a csatlakozásról a Warner Bros. Discovery csapatához, azt mondta nekünk: ‘Küldetésünk, hogy visszahozzuk a Warner Bros-t – mi rendelkezünk a legjobb erőforrásokkal, történetmesélő IP-vel és tehetséggel a szakmában – és vissza kell hoznunk Tom Cruise-t a Warner Bros-hoz!’ Ma ez valósággá válik, és egy lépéssel közelebb kerültünk ambíciónk megvalósításához. Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy Tomot újra a Warner Bros. kötelékében üdvözölhetjük, és alig várjuk, hogy az elkövetkező években még több zsenialitását keltsük életre a filmvásznon.”

“Nagyon tisztelem és csodálom Davidet, Pamet, Mike-ot és a Warner Bros. Discovery egész csapatát, valamint a filmek, a filmrajongók és a moziélmény iránti elkötelezettségüket” – mondta Cruise a közleményben. “Alig várom, hogy nagyszerű filmeket csináljunk együtt!”

Cruise háromszoros Oscar-jelölt, karrierje során egészen 1981-ig kell visszalapozni a listán, és filmjei több mint 13 milliárd dolláros bevételt hoztak világszerte. Az utóbbi években elsősorban a Paramountnak dolgozott a Top Gun és a Mission: Impossible franchise-okkal. A legutóbbi pletykák szerint a Paramount Pictures és a Warner Bros. Discovery valamiféle fúzióra készül.

Top Gun: Maverick
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...