Főoldal Filmek A Warner Bros. Discovery és a Paramount az egyesülésről tárgyal
Filmek

A Warner Bros. Discovery és a Paramount az egyesülésről tárgyal

Összeolvadhat a Paramount Pictures és a Warner Bros. Discovery, állítólag már egyeztetek róla a felek.

491
Paramount Warner Bros Discovery

Hollywood egyik legnagyobb szórakoztatóipari konglomerátuma még nagyobbá válhat a hírek szerint. A legfrissebb jelentések szerint a Warner Bros. Discovery és a Paramount a fúzióról egyeztetett a napokban, hogy összeolvadjon a két filmstúdió – azonban hivatalosan még nem erősítette me egyik fél sem a tárgyalást.

Az Axios értesülései szerint a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav találkozott a Paramount vezérigazgatójával, Bob Bakish-sel, hogy megvitassák annak lehetőségét, hogy miként lehetne egyesíteni a két óriást. A lehetséges üzlet valószínűleg a Max és a Paramount+ streamingszolgáltatások esetleges konszolidációját eredményezné, továbbá több nagymúltú franchise is a WBD birtokába kerülne, mint például a Star Trek- vagy éppen a Mission: Impossible-filmek.

Az Axios úgy tudja, hogy a Zaslav és Bakish közötti találkozó a Paramount főhadiszállásán “több órán át” tartott. Többek között állítólag arról beszéltek, hogy a Paramount+ és a Max hogyan tudna együtt versenyezni a Disneyvel és a Netflixszel. Az Axios beszámolója szerint egy meg nem nevezett bankot is bevontak, hogy segítségükre legyen az üzlet kidolgozásában.

A Warner Bros. 43 milliárd dolláros fúzióján van túl a Discoveryvel, amely még 2022 áprilisában zárult le, és ennek eredménye az lett, hogy a Discovery Plus és az HBO Max egyetlen platformba olvadt, számos más változás mellett. A szórakoztatóiparra is komoly kihatásai voltak, köztük több készülő produkciót is leállítottak, vagy az elkészült filmeket és sorozatokat egyszerűen törölték – emlékezzünk csak a Batgirl vitatott törlésére és a sok elbocsátásra.

A Paramountnak is megvoltak a maga problémái, elég csak a streaming szolgáltatásukra gondolni. A platform indulása óta csak vergődik, ezt igazolja az is, hogy az Apple TV+ és a Paramount+ szolgáltatások egyesített erővel vennék fel a harcot a konkurenciával.

Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események