Főoldal Filmek Az Apple TV+ és a Paramount+ egyesített erővel venné fel a versenyt más streaming szolgáltatókkal
Filmek

Az Apple TV+ és a Paramount+ egyesített erővel venné fel a versenyt más streaming szolgáltatókkal

Az Apple TV+ és a Paramount+ nem bírja tartani a lépést a nagy streaming szolgáltatókkal.

254
Apple TV+

Az Apple és a Paramount a hírek szerint arról tárgyal, hogy a streamingszolgáltatásokat kedvezményesen egybecsomagolják – ezzel a kedvezményes csomaggal szeretnék megtartani vagy rávenni az előfizetőket, hogy előfizessenek a szolgáltatásaikra, mert jelenleg a Netflix és a Disney+ toronymagasan vezet a piacon.

Brutális verseny zajlik éppen a felhasználókért a streaming szolgáltatások között. A szórakoztatóipari riválisok az AppleTV+ és a Paramount+ egyesítéséről pletykálnak, hogy olyan csomagot dobjanak piacra, amellyel az előfizetők jobban járnának, mintha két szolgáltatásra külön-külön fizetnének előre – mondták bennfentesek a The Wall Street Journalnak.

A legtöbb streamingszolgáltató havi előfizetést kínál, ezzel a lehetőséggel pedig a nézők egyszerűen lemondhatják a szolgáltatást, miután kipörgették kedvenc műsoraikat a platformon. A portál példaként hozta, hogy tömegesen mondták le az Apple TV+ előfizetésüket a 2020-as A Greyhound csatahajó bemutatója után, gyorsan mindenki megnézte, majd lemondta júliusban az előfizetést.

Amikor a Tom Hanks főszereplésével készült II. világháborús film 2020. július 10-én elindult, az AppleTV+ napi amerikai előfizetések száma drámaian megugrott, közel 60 000-re. Az előző napon mindössze 8500 új felhasználó volt az Antenna előfizetés-mérő cég adatai szerint.

Mind az AppleTV+, mind a Paramount+ esetében a nézők több mint 7%-a mondta le előfizetését októberben. A Verizon amerikai telekommunikációs vállalat a Netflix és Max kedvezményes streaming csomagját kínálja a felhasználóknak. Miközben a konkurencia felhasználói bázisa folyamatosan nő, egyre többen mondják le az AppleTV+ előfizetésüket. A helyzeten nem segített az sem, hogy a vállalat drasztikusan megemelte az előfizetési árakat, bár az Apple ragaszkodott ahhoz, hogy a lépés azt tükrözi, hogy a platform jobb minőségű tartalmakat és funkciókat kínál. Október végétől az Apple TV+ havi ára 3 dollárral, 9,99 dollárra emelkedett.

A Paramount az év elején emelte streaming árait, miután az első negyedéves eredményei a vártnál alacsonyabbak lettek. A Paramount+ szolgáltatás belépő csomagjának ára most 1 dollárral több, 5,99 dollár, mint 2023 elején volt, míg a Showtime tartalmakat is tartalmazó, reklámmentes prémium csomag ára 9,99 dollárról 11,99 dollárra emelkedett.

Magyarországon nem elérhető a Paramount+, helyette a SkyShowtime biztosítja a Paramount Pictures saját készítésű sorozataihoz és nagysikerű filmjeihez a hozzáférést.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Knuckles
Előzetesek

A Knuckles előzetesével bővül a Sonic filmes univerzuma

Őrületes kalandnak ígérkezik Knuckles szólóküldetése.

Az eltérített járat
Sorozatok

Az Apple TV megrendelte Irdis Elba sorozatának, Az eltérített járatnak a 2. évadát

Az eltérített járat 1. évada nagy sikert aratott, az Apple TV megrendelte...

Constellation
Előzetesek

Az Apple TV+ bemutatta a Constellation első előzetesét Noomi Rapace és Jonathan Banks főszereplésével

A Constellation egy limitált sorozat a Breaking Bad rendezőjétől, Michelle MacLarentől.