Főoldal Filmek Drasztikusan drágul az Apple TV+ előfizetése
Filmek

Drasztikusan drágul az Apple TV+ előfizetése

Az Apple lépte meg először: jelentősen megemeli az Apple TV+ streaming havidíját.

413
Apple TV+

Az elmúlt időben többször hallani lehetett már arról, hogy a különböző streaming szolgáltatók meg fogják emelni az árakat. Ezt sokan annak tulajdonítják, hogy a WGA (azaz az írók céhe) megegyezett a stúdiókkal, köztük a streaming üzemeltetőivel, így a szolgáltatók az extra díjakat átterhelik a végfelhasználókra, vagyis az előfizetőkre.

A Netflix áremeléséről pletykáltak a hetekben, de az Apple lépte meg először, és jelentősen megemeli az Apple TV+ árát: a havi előfizetési díjat a jelenlegi havi 6,99 dollárról 9,99 dollárra emeli. Az éves csomag ára 69 dollárról 99 dollárra emelkedik. A mostani áremelésre egy évvel azután kerül sor, hogy az Apple utoljára emelte a szolgáltatás árait, a 4,99 dolláros induló árról 6,99 dollárra.

Természetesen az Apple mellett hamarosan a többi szolgáltató is meglépi majd ezt. A hónap elején a Netflix is megemelte reklámmentes csomagjainak árát, és a Peacock, a Disney+, a Hulu, a Paramount+, a Discovery+ és a Max is módosította árait idén. Sőt, arról is pletykálnak, hogy miután a WGA megegyezett, megkapta a követeléseiket, a Netflix az év végén ismételten meg fogja emelni a díjcsomagok árait. Egyelőre hivatalos bejelentés még nincs.

Érdekes megfigyelni, hogy a szolgáltatók főként a reklámmentes csomagok árait emelik, vagyis ezzel próbálják átterelni a felhasználókat a reklámokkal tarkított felületre, amiből több bevételre tehet szert a szolgáltató, eközben pedig a fogyasztó olcsóbban jut hozzá a tartalomhoz. Az Apple azonban kivétel, ők még nem vezették be a reklámokat a felületen. Nem világos, hogy a techóriás tervezi-e a reklámok bevezetését a jövőben, és újabb díjcsomagokat kiadni, de gyakorlatilag az Apple TV+ az utolsó streamingszolgáltatás, amin nem kell megtűrni a reklámokat.

Az Apple TV+ mellett emelkedik az Apple One csomag ára is. Az Apple One tartalmazza az Apple TV+-t, az Apple Musicot, az Apple Arcade-ot és a felhőalapú tárhelyet, más opciókkal kiegészítve olyan szolgáltatásokat, mint az Apple News. Az Apple News és az Apple Arcade esetében szintén áremelésre kerül sor.

Apple TV
Forrás: Apple
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Monarch: A szörnyek hagyatéka
BREAKINGSorozatok

Az Apple megrendelte a Monarch: A szörnyek hagyatéka 2. évadát több más spinoff-sorozattal együtt

Godzilla és a szörnyek még visszatérnek, érkezik a Monarch: A szörnyek hagyatéka...

Az eltérített járat
Sorozatok

Az Apple TV megrendelte Irdis Elba sorozatának, Az eltérített járatnak a 2. évadát

Az eltérített járat 1. évada nagy sikert aratott, az Apple TV megrendelte...