Főoldal Sorozatok A Prime Video megrendelte Phoebe Waller-Bridge Tomb Raider sorozatát
Sorozatok

A Prime Video megrendelte Phoebe Waller-Bridge Tomb Raider sorozatát

A mozifilmek után sorozat készül a Tomb Raider-ből.

256
Shadow of the Tomb Raider

A Prime Video hivatalosan megrendelte Phoebe Waller-Bridge Tomb Raider sorozatát, ahogy azt a streaming szolgáltató kedden bejelentette. A Fleabag alkotója és főszereplője fogja írni, valamint executive producerként dolgozni a népszerű videójáték-sorozat adaptációján. A hírek azután érkeztek, hogy a Prime Video Fallout című videójáték-adaptációja hatalmas sikert aratott, és gyorsan megrendelték a második évadot.

„Ha elmondhatnám tinédzser önmagamnak, hogy ez történik, szerintem felrobbanna. A Tomb Raider hatalmas része volt az életemnek, és hihetetlenül kiváltságosnak érzem magam, hogy ilyen szenvedélyes együttműködőkkel hozhatom el a televízióra” – mondta Waller-Bridge egy nyilatkozatban. „Lara Croft sokat jelent nekem, ahogy sokaknak is, és alig várom, hogy belekezdjek ebbe a kalandba.”

„Phoebe egész életében szerelmes volt Lara Croftba, és hamarosan megkezdjük a világszintű keresést, hogy megtaláljuk, ki fogja játszani ezt az ikonikus szerepet” – árulta el Jennifer Salke, az Amazon és az MGM Studios vezetője az Amazon első prezentációján kedden.

Az Amazon MGM Studios mellett a sorozat a Crystal Dynamics és a dj2 Entertainment közreműködésével készül. Az új sorozat kizárólag a Prime Video-n lesz elérhető több mint 240 országban és területen világszerte.

Az eredetileg a brit videójáték-fejlesztő, a Core Design által létrehozott Tomb Raider minden idők egyik legikonikusabb videójáték-franchise lett. 2022-ig több mint 20 játék jelenet meg Lara Croftról, és több mint 95 millió példányt értékesítettek. A sorozat Lara Croft, egy brit régész és kalandvágyó kalandjait követi, aki a világot járva elveszett műkincsek után kutat.

Korábban a Crystal Dynamics és az Amazon Games bejelentették, hogy összedolgoznak egy új, multiplatformos Tomb Raider-játék kiadásában. A játék még nem jelent meg, de egy egyjátékos, narratíva-vezérelt akció-kaland lesz a hírek szerint, amely Lara Croft örökségének következő fejezetét fogja bemutatni.

Tomb Raider
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...