Főoldal Filmek Adam Driver megerősítette, hogy Kylo Ren eredetileg nem tért volna le a Sötét oldalról
Filmek

Adam Driver megerősítette, hogy Kylo Ren eredetileg nem tért volna le a Sötét oldalról

Kylo Ren az eredeti tervben nem tért meg, a Sötét oldalt választotta.

885
Kylo Ren

A Star Wars új trilógiáját eredetileg három rendezőre bízták, amiből végül kettő lett Colin Trevorrow kirúgása után. Érezhető különbségek voltak a rendezések között, és úgy tűnik, hogy a Lucasfilm sem tartotta kézben a dolgokat, mert Adam Driver legújabb nyilatkozata alapján nem volt átfogó terv arra, mit szeretnének elérni a folytatástrilógiával.

Adam Driver arról mesélt a napokban, hogy J.J. Abrams fontos szerepet szánt volna Kylo karakterének Rey történetének alakulásában, a Star Wars: Skywalker kora fináléjában. A IX. részben párhuzam figyelhető meg Kylo Ren és Darth Vader között, mindketten rátaláltak a fényre, azonban Driver elmondása szerint nem ezt tervezték, mert karaktere nem tudott megbékélni Ben Solo eredetével.

Volt egy általános karakterív a fejemben, amit [a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője, J.J. Abrams] meg akart csinálni, de aztán változott a terv. Abrams elképzelése ellentétes volt Vader útjával, mert Vader végig azt mutatta, mennyire magabiztos és elkötelezett a Sötét oldal mellett, az utolsó filmben azonban ő volt a legsebezhetőbb és leggyengébb. Az ellenkezőjét akarta [Abrams], hogy kezdetben zavarodott és sebezhető legyen [Kylo Ren], és a trilógia végére kiálljon a Sötét oldal mellett. Próbáltam ezt az ívet szem előtt tartani, függetlenül attól, hogy végül úgysem ez történt, mert nyilván forgatás közben átírták. De mindig erre koncentráltam.

Adam Driver

A trilógia kritikusai úgy gondolják, hogy a Star Wars: Az utolsó Jedik írója és rendezője, Rian Johnson volt az, aki jelentősen eltért a narratív szálaktól, amelyeket Abrams Az ébredő Erővel felvezetett. Driver szerint Kylo Ren története viszonylag következetes volt, és végül Abrams volt az, aki eltért az eredeti tervtől.

Rian más irányba vitte el a karaktert, de még mindig követhető volt. Az utolsó résszel megváltozott, és a diádról [Kylo és Rey] kapcsolatáról szólt. Visszakaptuk Ben Solót, de ez sosem volt része a tervnek. Ben Solo, ő Ben Solo volt a kezdetektől fogva, és arról sosem volt szó, hogy látjuk a befejezésben, amikor aláírtam a filmre.

Adam Driver

Négy évvel a premier után most először olvashatunk arról, amikor a stáb egy tagja részleteket oszt meg a forgatásról, hogy milyen mértékben tértek el az eredeti tervtől. De talán senkit nem lepett meg Driver, hogy milyen körülmények uralkodtak a stúdiónál, és csak bízunk benne, hogy Dave Filoni érkezésével ez változik, és jó kezekben a franchise jövője.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...