Főoldal BREAKING Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star Wars mindenható ura.

2.5k
Dave Filoni

Dave Filoni, aki olyan nagysikerű sorozatokért felelt, mint a Star Wars: A klónok háborúja, a Star Wars: Lázadók, A Mandalóri és az Ahsoka, illetve minden más dolgok mestere a messzi-messzi galaxisban, most előléptetést kapott Lucasfilmnél: mostantól ő a kreatív igazgató. 2020-tól ügyvezető alelnöki pozíciót töltötte be a stúdiónál.

Filoni a Vanity Fairnek adott keddi interjújában jelentette be az előléptetését. Már eddig is vezető producere volt a Disney+-on futó összes élőszereplős sorozatnak, és áprilisban bejelentették, hogy a tévésorozatok történetét egy nagy, grandiózus mozifilmmel fogja lezárni, de mostantól sokkal nagyobb szerepet kap.

A múltban rengeteg projektbe bevontak és csak a fejlődés későbbi fázisában osztották meg velem ezeket. Ebben az új szerepkörben alapvetően mindenre rálátásom lesz, ami történik. Amikor a jövőjét tervezzük annak, amit most csinálunk, már a kezdeti fázisban részt veszek.

Nem mondom meg az embereknek, hogy mit tegyenek. De úgy érzem, hogy próbálok segíteni nekik abban, hogy a legjobb történetet meséljék el, amit el akarnak mesélni. Segítséget kell nyújtanom itt az egész galaxisban, gyakorlatilag mintha a Jedi Tanács tagja lennék.

Dave Filoni

Több tévésorozat is készült a korábbi években, miközben egy mozifilmre négy éve várunk. Következik a Skeleton Crew, egy Jon Watts és Christopher Ford által készített sorozat, Leslye Headland távoli múltban játszódó thrillere a The Acolyte, valamint az Andor második évada. A Disney+ sorozatai mellett James Mangold, Taika Waititi, Shawn Levy és Sharmeen Obaid-Chinoy is mozifilmmel készül.

Filoni a 2008-as A klónok háborúja című filmmel hívta fel magára a figyelmet, s azóta a Star Wars-univerzum oszlopos tagja. Kathleen Kennedy továbbra is a Lucasfilm elnöke, Carrie Beck pedig a fejlesztésért felelős vezető marad. Filoni a “narratív dolgokat vezeti”, míg Kennedy a Lucasfilmet felügyeli, Beck pedig azért felel, hogy felfedezze a tehetséges rendezőket.

Dave Filoni
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.