Főoldal Előzetesek A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.

503

A Disney+ Az akolitus című sorozata végső PR-hadjárata kezdetét vette, mielőtt a sorozat jövő héten debütálna – a legújabb promóciós videóban a titokzatos Sith nagyúr kapott főszerepet. A korábbi kedvcsináló után többet láthatunk a karakterből, és még hallhatjuk is, ahogy tanítványához beszél, miközben kihívások elé állítja, hogy igazolja hűségét.

A legújabb felvételekben a főszereplő Mae (Amandla Stenberg) találkozik egy fekete ruhás, arcát teljesen eltakaró maszkos idegennel, aki ráadásul még piros fénykardot visel. Ő egy Sith mester vagy akár egy tanítvány is lehet, aki mestere ellen fordult, és most saját tanítványt keres.

Az eddigi előzetesek és rövidfilmek egy új Sith fenyegetést ígérnek – egy olyan felemelkedést, amely eddig ködbe burkolózott, sokat nem tudunk a Star Wars idővonalán erről az időszakról. Tudjuk, hogy a Sith-ek felemelkedése Darth Sidious (Palpatine császár) uralkodásával tetőzik; azonban a Sith-ek előzménye, amely Sidioushoz vezet, sosem volt teljesen kifejtve. Sok spekuláció szerint Az akolitus lesz az a Star Wars-fejezet, amely végre kitölti ezt az ismeretlen részt a történetben – legalább részben.

A showrunner Leslye Headland korábban már utalt arra, hogy a műsor feltárja, ki is „az akolitus”, és milyen kapcsolatban áll a Jedi és a Sith rendekkel:

Amikor nézitek a sorozatot, ki fog derülni. Felfedjük. Egy dolgot tudni kell a sorozatról, hogy rejtélyes thrillerként beszélünk róla. Egy történet sorozat formájában, tehát minden egyes epizód több információt ad a történetről.

Leslye Headland

A rajongók előálltak egy saját elmélettel arról, hogy a műsor valóban egy Sith nagyúrról szól, aki a Köztársaság fénykora idején gyűjti a szövetségeseket, vagy valakiről, aki végül úgy dönt, hogy Sötét oldalt választja. Több elméletet is olvashatunk a titokzatos gonoszról, de ebbe most nem mennénk bele, hogy ki lesz a Sith nagyúr, mert szerkesztőnk már fejtegette YouTube-csatornáján.

Egy korábbi cikkünkben összefoglaltuk, hogy mit jelent az “akolitus” szó, mire utal a sorozat címe, illetve azt is tárgyaltuk, hogy a jedik honnan tudtak a Sith-ek kettő szabályáról, amiről először Yoda mester beszélt a Star Wars: Baljós árnyak végén.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Sorozatok

Minden, amit Az akolitus előtt tudni érdemes

Összeszedtük azokat a legfontosabb infókat, amik segítenek képbe kerülni a legújabb Star...