x
Close


Közelgő események

Filmek

A Thor: Szerelem és mennydörgés hivatalos portékája leleplezte Jane Foster, azaz a Hatalmas Thor jelmezét

Végre láthatjuk, hogy milyen jelmezt kap a női Thor.

A Thor: Szerelem és mennydörgés hivatalos portékája leleplezte Jane Foster, azaz a Hatalmas Thor jelmezét
  • PublishedJune 16, 2021

A Thor: Szerelem és mennydörgés című film hivatalos promóciós képein először vethetünk pillantást a főhősök jelmezére, hogy milyen lesz Thor és Valkűr új jelmeze a folytatásban, illetve a nagy visszatérő Natalie Portman karaktere, Jane Foster milyen kosztümben fog bemutatkozni a női Thor, azaz a Hatalmas Thor szerepében.

A rajongók a 2019-es bejelentés óta várják ezt, hogy látni véljék Jane Foster átalakulását. Bár néhány forgatási képen már feltűnt a színésznő, az egyiken az átalakulására is felfigyelhettünk, de jelmezben most először látjuk. A képen kivehető, hogy a női Thor kezében a Mjölnir kap helyet, és olyan jelmezt és sisakot visel, ami hűen tükrözi a képregényes alakját. A legfontosabb változás azonban a Marvel nyomtatott lapjaihoz képest, hogy a női Thor haja barna. A képregényekben Jane Foster haja minden egyes alkalommal szőkévé változik, amikor átalakul a Hatalmas Thorrá. Erre azért volt szükség, mert a Marvel kezdetben titokban szerette volna tartani a Hatalmas Thor kilétét, azonban most a Marvel Moziverzum egyik alkotásáról van szó, s itt erre nincs szükség. Meg egyébként is, nem igazán tudjuk elképzelni Portmant szőkén, persze a végén már rácáfolhatnak arra az állításra, hogy a Hatalmas Thor szőke hajjal jelenik meg.

A Mennydörgés istene, Thor is új jelmezt kapott a folytatásra. Az arany és a kék színkeveréke dominál az új palloson, miközben Valkűr egy átdolgozott öltözetet kapott. Egyelőre rejtély, hogy a Mjölnir hogyan fog Jane kezébe kerülni, de a multiverzum itt is fontos szerepet kaphat, vagy egy másik lehetőség, miszerint a széttört Mjölnirt újrakovácsolják, hiszen a forgatási képekből tudjuk, hogy a főhősök megfordultak azon a fjordon, ahol Odin meghalt, s Hela széttörte a pörölyt, vagyis begyűjthették a maradványait.

Szigorú titoktartás előzi meg a film sztoriját, ám eddigi ismereteink szerint a Thor: Love and Thunder felér egy Bosszúállók-filmmel, ahogy arra tavaly ősszel egy bennfentes is hivatkozott. Portman csak az egyik nagy visszatérő, hiszen Jaimie Alexander még télen megerősítette, hogy Lady Sif szerepében visszatér. Chris Pratt mellett, Vin Diesel és Pom Klementieff is visszatér, de ha már a visszatérőkről van szó, akkor érdemes szót ejteni Matt Damon Lokijáról, Sam Neill Odinjáról és Luke Hemsworth Thorjáról is, akik egy színpadi drámában játszottak a harmadik részben. De állítólag Russell Crowe is csatlakozott a stábhoz, illetve Melissa McCarthy, aki Helát parodizálhatja a filmben. A főgonosz szerepét Christian Bale kapta, aki Marvel egy frissen bemutatott gonosztevőjét kelti majd életre. Gorr the God Butcher nemezissel a 2010-es évek közepén találkoztak a rajongók.

A sztori központi karaktere Thor és Jane lesz, ahogy arra a film címe is utal. Natalie Portman korábban már elszólta magát, hogy melyik történetet fogják feldolgozni ezúttal. A képregényekben Jane Fosternél rákot diagnosztizálnak, ez pedig megmagyarázza azt is, hogyan tér vissza a mennydörgés istenének az életébe – Thor volt szerelme megmentésére siet -, és hogyan válik Thorrá.

Thor: Thunder and Love bemutatóját 2022. május 6-ára halasztották.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.