Főoldal Filmek A Star Wars elmagyarázta, Palpatine hogyan maradhatott éveken keresztül rejtve Luke Skywalker szeme elől
Filmek

A Star Wars elmagyarázta, Palpatine hogyan maradhatott éveken keresztül rejtve Luke Skywalker szeme elől

Palpatine uralkodó éveken keresztül háttérből irányította az eseményeket.

748
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

A Star Wars: Skywalker kora végül feltárta Snoke legfőbb vezér eredetét, s mint kiderült, csak egy klóntest volt Palpatine uralkodónak, aki mindvégig a háttérből irányította az eseményeket. Az Uralkodó visszatérése már önmagában is sokkoló volt, azonban az események egészen Chuck Wending írótól az Utóhatás-trilógia könyvéig vezethető vissza. Ebben a regényben arról olvashattak a rajongók, hogy Palpatine titkos bázisokat hozott létre szerte a galaxisban, az úgynevezett Obszervatóriumokat. Ezek az állomások speciális feladatot láttak el, néhányuk kincstárként szolgáltak a Sith-tárgyak gyűjteményében.

Többek között droidokat gyártottak ezeken a helyeken, amiknek személyazonosságuk a lehető legnagyobb titokban volt. A Shattered Empire című minisorozatból kiderült, hogy Luke Skywalker nem sokkal a második Halálcsillag elpusztítása után rátalált Palpatine egyik titkos létesítményére. Ezt a létesítmény az úgynevezett Őrszem droidok tömeggyártására állították fel, és egyetlen célja a droidoknak az volt, hogy Palpatine utolsó utasítását továbbítsák a galaxisban. Sajnos azonban már túl késő volt megsemmisíteni a létesítményt, több droid is szétszóródott a galaxisban.

Star Wars Sentinel Droid Palpatine

A droidok az Uralkodó leghűségesebb követőit keresték fel a galaxisban. Ezt hívják Cinder műveletnek, ami lényegében egy megtorlás volt, és melyben arra szólította fel követőit Palpatine, hogy csillagrombolókkal bolygókat pusztítsanak el. Alexander Freed megjelent könyve, a Shadow Fall arról is mesél, hogy a művelet egy másik célt is szolgált. A Birodalom tudatlanul olyan célpontokat vett célba, ahol Palpatine rejtett bázisai is fellelhetőek voltak, mert így szerették volna eltüntetni a nyomokat.

A Cinder művelet nem volt teljesen sikeres. A művelet csúcspontja a Jakku felett zajló csata volt, ami valójában egy csillagvizsgáló volt, ami megmutatta az utat az Ismeretlen Régióba – ahol Palpatine bujkált. Az Uralkodó egy bombává szerette volna formálni a bolygót, lényegében egy prototípus volt. Azt akarta, hogy a Birodalom és az Új Köztársaság Jakku égboltján vívja meg a végső csatát. A lojalisták útmutatást kaptak volna, miként menekülhetnek el az Ismeretlen Régióba, amikor már minden más megsemmisült, köztük a Jakku is felrobbant. Az Aftermath: Empire’s End könyvben a Lázadók meghiúsították Palpatine tervét. Luke Skywalker is részt vett a csatában, és Ken Liu The Legends of Luke Skywalker könyvében a főhős még az Obszervatóriumba is bejutott. Luke sejtette Palpatine sötét tervét, hogy valami más állhatott a csata mögött, így megkezdte a Sith-útkereső felkutatását, ami elvezethette őt az Exegolra. A történetet innen pedig már ismerjük.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...