Főoldal Filmek A Skywalker kora lenyomta a Bosszúállókat, rekordot döntött az előzetes jegyvásárlással
Filmek

A Skywalker kora lenyomta a Bosszúállókat, rekordot döntött az előzetes jegyvásárlással

Nem rossz esélyekkel indul a Star Wars: Skywalker kora, hiszen az első órákban rekordot döntött az előzetesen vásárolt jegyek számával, még a Bosszúállókat is legyőzte.

498
Star Wars: Skywalker kora

Nem rossz esélyekkel indul a Star Wars: Skywalker kora, hiszen az első órákban rekordot döntött az előzetesen vásárolt jegyek számával, még a Bosszúállókat is legyőzte.

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy kellett már ez a siker a megkopott franchisenak, hiszen az új trilógia részei, különös tekintettel a Star Wars: Az utolsó Jedik, valamint a Solo: Egy Star Wars-történet antológiafilm után a rajongók kiábrándultak a Disney alkotásaiból. Ehhez képest az amerikai idő szerint hétfőn este elindított előzetes jegyvásárlással rekordot döntött, az első órában még a Bosszúállók: Végjátéknál is többen váltottak jegyet a decemberi filmre.

Azt gondolhatnánk, hogy a lenyűgöző végső előzetesnek volt betudható ez az óriási roham az online jegypénztáraknák, de az előzetes jegyértékesítést már jóval két órával a bemutatott trailer előtt megkezdték, szóval a rekordban nem játszott szerepet. Annál inkább volt köszönhető ez a Skywalker-saga befejező rész iránt való nagy érdeklődésnek. Az Atom online jegyértékesítő rendszere szerint a Star Wars: Skywalker kora utolsó fejezet nemcsak hogy megdöntötte az első egy órában eladott jegyek számát, hanem 45%-kal meg is haladta a Bosszúállók: Végjáték eladásait.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

A Bosszúállók: Végjáték összesen 2,79 milliárd dollárt kasszírozott össze a világ mozitermeiből, amivel még James Cameron 2009-es Avatar-filmjét is letaszította a trón legfelső fokáról. Sokáig az Avatar tartotta a legtöbb bruttó bevételt elért mozifilm rekordját, de a Végjáték zseniális marketingjének, és kétségtelen az újrabemutatásnak hála a Bosszúállók legyőzték a tíz éves rekordert. Nehéz megmondani, hogy ez a bravúr összejöhet-e a Skywalker korának, bár elemzők szerint rendkívül erős lehet a trilógia befejező része a mozik kasszáinál, és simán túlszárnyalja a Star Wars: Az utolsó Jedik eladásait (1,3 milliárd dollár). De még a Star Wars: Az ébredő Erő sikere is összejöhet neki (közel 2 milliárd dollár).

Rey és Kylo Ren nagy összecsapását december 19-én fogják bemutatni a hazai mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események