Főoldal Filmek A Sikoly VI. lesz a franchise leghosszabb része
Filmek

A Sikoly VI. lesz a franchise leghosszabb része

Kiszivárgott, hogy milyen hosszú lesz a Sikoly 6.

507
Sikoly 6.
Forrás: Spyglass Media Group

A Sikoly VI. talán a 2023-as év legjobban várt horrorfilmje, és a franchise régi rajongói már tűkön ülve várják a márciusi bemutatót. A múlt hónapban bemutatott előzetes nagy sikert aratott a rajongók körében, hiszen az eddig látott képsorok alapján a Ghostface sokkal kegyetlenebb lesz, mint a horrorszéria korábbi részeiben. Most pedig azt tudhattuk meg, hogy milyen hosszú lesz a franchise következő része.

A Regal Cinema mozilánc szerint, amit a Paramount Pictures is megerősített, a Sikoly VI. lesz a Sikoly-franchise leghosszabb filmje, 123 perces, azaz valamivel több, mint kétórás. Összehasonlításképpen, a korábbi Sikoly-filmek valamivel rövidebbek voltak, az első és eredeti Sikoly és a Sikoly 4. 1 óra 51 perc, a Sikoly 3. és a Sikoly 5. pedig 1 óra 54 perc, a Sikoly 2 pedig pontosan két óra.

Bár a hosszabb és terjedelmesebb játékidő nem mindig jelent jobbat a filmek tekintetében. Azzal, hogy a horrorklasszikus következő része a korábbiaknál hosszabb játékidővel rendelkezik, talán azt is jelentheti a rajongók számára, hogy a film más horrorfilmekhez képest epikus irányt vesz. Erre kaptunk is utalást az utolsó nagy előzetesben, hogy ez most más lesz, mint bármelyik előző rész volt.

Függetlenül attól, hogy az új film hogyan szövi össze a rajongók kedvenc karaktereit a franchise más szereplőivel – hiszen visszatér a Sikoly 4. egyik halottnak gondolt karaktere, de ami a legérdekesebb, hogy Neve Campbell nélkül folytatják -, akik egy teljesen új Ghostface-szel kerülnek szembe, az ikonikus gonosztevő biztosan halálosabb lesz, mint valaha. Az előzetesben már láttunk egy szentélyhez hasonló termet, amivel a hat filmet szeretnék összekapcsolni a készítők utalásokkal és más kiegészítőkkel. Ez a hely egyfajta tisztelgés is a korábbi filmek előtt.

A hatodik rész a legutóbbi Ghostface-gyilkosságok négy túlélőjét követi, akik maguk mögött hagyják Woodsborót, hogy új fejezetet kezdjenek életükben. A franchise ikonikus szereplői közül ezúttal csak Courteney Cox tér vissza, valamint Jenna Ortega, Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown és Mason Gooding a 2022-es folytatásból. Az új szereplők között van Samara Weaving, Dermot Mulroney, Tony Revolori, Josh Segarra, Liana Liberato és Jack Champion.

A sok visszatérő és belépő mellett viszont hiányozni fog a franchise ikonikus alakja, Neve Campbell karaktere, Sidney Prescott. Campbell 2022 júniusában elárulta, hogy elégedetlen volt a hatodik részhez kapott szerződéssel, ezért inkább megköszönte, s visszautasította a szerepet.

Sikoly VI. 2023. március 9-én kerül a mozikba.

Sikoly 6.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...