Főoldal Filmek Box Office: A John Wick 4. franchise-rekorddal nyitott a mozikban, a Shazam! 2. hatalmas bukás
Filmek

Box Office: A John Wick 4. franchise-rekorddal nyitott a mozikban, a Shazam! 2. hatalmas bukás

Mindenki Keanu Reeves bérgyilkosára volt kíváncsi múlt héten a mozikban, és ennek köszönhetően rekordbevétellel nyitott.

315
John Wick: 4. felvonás

A John Wick: 4. fejezet a nyitóhétvégén nagyot kaszált a mozikasszáknál, csak az Egyesült Államokban 73,5 millió dollárt hozott néhány nap leforgatása alatt. A Keanu Reeves főszereplésével készült film nemzetközileg további 64 millió dollárt keresett, és mind a 71 piacon, ahol bemutatták, a globális összesített bevétele elérte a 137,5 millió dollárt.

A 4. fejezet a széria első olyan része, aminek forgatókönyvét nem a John Wick alkotója, Derek Kolstad írta, hanem az írói feladatokat Shay Hatten és Michael Finch vette át. A film forgatása még 2021 júniusában kezdődött, a főforgatás pedig októberben fejeződött be. A forgatásokra Európában, Japánban és New Yorkban került sor.

A John Wick egy rendkívül sikeres akciófilm-franchise, amely világszerte felkeltette a közönség figyelmét. A film története egy John Wick nevű karakter körül forog, aki egy visszavonult bérgyilkos, de kénytelen visszatérni régi életéhez, amikor egy csapat kegyetlen bérgyilkos célpontjává válik. A filmek nagy erőssége az intenzív és rendkívül látványos akciójelenetek, lenyűgöző operatőri munkáról és Keanu Reeves erőteljes alakításáról ismertek.

A második helyen a Shazam! Az istenek haragja végzett, amely 9,7 millió dollárt keresett második hétvégéjén. A Zachary Levi főszereplésével készült szuperhős-folytatásnak a jegybevétele 69%-kal csökkent a nyitóhétvégéhez képest, ami jelentős visszaesés. Bár nagyot esett a film bevétele, a film ennek ellenére 102,4M dollárt termelt világszerte múlt héten. Az érdeklődés csökkenése egyfelől a rossz kritikáknak, a felemásra sikerült marketingnek, és egyértelműen John Wick népszerűségének tudható be. A Rémkirály szó szerint letarolta a mozikat világszerte, minden várakozást felülmúlt a franchise negyedik része.

A horrorrajongók továbbra is a Sikoly VI. részére voltak kíváncsiak, amely harmadik hétvégéjén 8,4 millió dollárral a harmadik helyen landolt a mozikban. A sorban a Michael B. Jordan főszereplésével és rendezőként debütáló Creed III végzett, azt követte Adam Driver nevével fémjelezett 65. Az előbbi film 8,36 millió dollárt, utóbbi pedig 3,4 millió dollárt keresett a jegypénztáraknál.

John Wick: 4. felvonás
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.

Disney
Filmek

2015 óta a Disney először csúszott le a box office lista első helyéről

Nem a Disney termelte a legtöbb pénzt a mozikasszáknál a 2023-as évben.