x
Játékok

A Quake sorozatról mesél Tim Willits

A noclip dokumentumfilmjében érdekességeket tudhatunk meg mindegyik részről.

A Quake sorozatról mesél Tim Willits
  • Publisheddecember 11, 2019

A noclip dokumentumfilmjében érdekességeket tudhatunk meg mindegyik részről.

Ha azt mondom id Software, akkor majdnem biztos, hogy mindenkinek John Carmack vagy John Romero ugrik be először a készítők közül. Pedig Tim Willits is ott volt majdnem az elejétől, sőt ő is maradt a legtovább a cég kötelékében (idén nyáron hagyta el őket).

A noclip (akiknek zseniális anyagait már ajánlottuk korábban is) most egy régebbi, fel nem használt anyagot kapartak elő, amelyet még a Doommal kapcsolatos rész idején forgattak le, de aztán sohasem dolgozták fel. A Quake III. huszadik(!) évfordulója kapcsán most úgy döntöttek, hogy kiengedik a szellemet a palackból és közzéteszik a dokumentumfilmet.

A videóban Tim Willits nyilatkozik a sorozat egyes részeiről. Elhangzik miért lett pont négy világ az elsőben, mi inspirálta a második sztoriját, vagy hogy épp mit szólt az Activision akkor, amikor előálltak azzal, hogy a harmadik rész csak multiplayer lesz és Open GL videokártyákon fog futni. A játék rajongóinak érdemes negyed órát rászánni.

Written By
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.