x
Játékok

12 év után új Half-Life játék jöhet?

Ha igaz a pletyka egy VR játékot kapunk.

12 év után új Half-Life játék jöhet?
  • Publishednovember 18, 2019

Ha igaz a pletyka egy VR játékot kapunk.

Napra pontosan holnap, azaz november 19-én lesz 21 esztendős a Half-Life. A sorozat gyakorlatilag egyike a legismertebb videojáték brandeknek és ugye arról híres, hogy jó régen, több mint egy évtizede nem élt meg ennek ellenére folytatást (bizony, már ilyen régi az “akkor lássalak, amikor a Half-Life 3-at” mondás). A mai napon felröppent egy pletyka, amely ha nem a PC Gamertől érkezne nem is foglalkoznánk vele. Külsős forrásra (aki állítólag a DOTA Underworlds eljövetelét is “megjósolta”) hivatkozva nem kevesebbet állítanak, mint hogy Half-Life: Alyx címmel egy új VR epizód érkezhet hamarosan.

A játék állítólag a december 12-i The Game Awardson lesz bejelentve, 2020 márciusában jelenhet meg és megfelelő siker esetén folytatások is érkezhetnek majd hozzá (gondolom maximum egy, mert a Valve-nál semmiből sincs három). Az értesülést a megalapozottnak hitt forrás ellenére is tessék nagyon nagy fenntartásokkal kezelni, ugyanis a Valve-nál az évek során rengeteg kísérleti project született, melyek nem látták meg a napvilágot. Simán lehet, hogy ha igaz is, talán most is egy ilyenről van szó és elkaszálják, mire beindulhatna a PR gépezet. Inkább nézze meg mindenki a Noclip dokumentumfilmjét a játékról aki még nem ismeri, igazán részletesen bemutatja a fejlesztés hátterében történteket a Valve közreműködése nélkül is.

Written By
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.