Főoldal Játékok 12 év után új Half-Life játék jöhet?
Játékok

12 év után új Half-Life játék jöhet?

Ha igaz a pletyka egy VR játékot kapunk.

70

Ha igaz a pletyka egy VR játékot kapunk.

Napra pontosan holnap, azaz november 19-én lesz 21 esztendős a Half-Life. A sorozat gyakorlatilag egyike a legismertebb videojáték brandeknek és ugye arról híres, hogy jó régen, több mint egy évtizede nem élt meg ennek ellenére folytatást (bizony, már ilyen régi az “akkor lássalak, amikor a Half-Life 3-at” mondás). A mai napon felröppent egy pletyka, amely ha nem a PC Gamertől érkezne nem is foglalkoznánk vele. Külsős forrásra (aki állítólag a DOTA Underworlds eljövetelét is “megjósolta”) hivatkozva nem kevesebbet állítanak, mint hogy Half-Life: Alyx címmel egy új VR epizód érkezhet hamarosan.

A játék állítólag a december 12-i The Game Awardson lesz bejelentve, 2020 márciusában jelenhet meg és megfelelő siker esetén folytatások is érkezhetnek majd hozzá (gondolom maximum egy, mert a Valve-nál semmiből sincs három). Az értesülést a megalapozottnak hitt forrás ellenére is tessék nagyon nagy fenntartásokkal kezelni, ugyanis a Valve-nál az évek során rengeteg kísérleti project született, melyek nem látták meg a napvilágot. Simán lehet, hogy ha igaz is, talán most is egy ilyenről van szó és elkaszálják, mire beindulhatna a PR gépezet. Inkább nézze meg mindenki a Noclip dokumentumfilmjét a játékról aki még nem ismeri, igazán részletesen bemutatja a fejlesztés hátterében történteket a Valve közreműködése nélkül is.

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

EA Sports FC 24
Játékok

Kevesebb fogyott az új EA Sports FC-ből, mint tavaly a FIFA 23-ból

Az EA Sports FC 24 a brit eladási listákon a második helyre...

Tom Clancy
Játékok

Tom Clancy munkássága és szórakoztatóipari öröksége – 1. rész: a kezdetek és a hőskorszak

A Tom Clancy, mint a videójáték-ipar egyik meghatározó szereplője.

Jim Ryan Sony PlayStation
Játékok

Visszavonul Jim Ryan, a PlayStation vezetője

Közel harminc év után megy nyugdíjba a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója.

Sony
Játékok

Hacker támadás érhette a Sonyt

Egy zsarolóvírust készítő csoport a sötét weben mutatott bizonyítékokat az ellopott fájlokról.