Főoldal Filmek A producerek gyakorlatilag mindent elárultak a Disney Predator rebootjáról: a címet, vázolták a sztorit és még az idővonalat is
Filmek

A producerek gyakorlatilag mindent elárultak a Disney Predator rebootjáról: a címet, vázolták a sztorit és még az idővonalat is

Túl sok információt osztottak meg a Predator 5. részéről?

48

A tavalyi év második felében szivárgott ki, hogy új Ragadozó-filmen dolgozik a 10 Cloverfield Lane rendezője. Már korábban kiderült, hogy reboot lesz, vagyis az új film története nem fog kapcsolódni a 2018-ban bemutatott Shane Black filmhez, és a rajongók nagy bánatára a 2010-es Ragadozók című film folytatása sem fog megvalósulni, pedig egészen ígéretes történettel álltak elő a készítők.

Amióta a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot, a mikiegeres cég megállás nélkül dolgozik az új projekteken. Jelenleg több nagysikerű franchise folytatásán is dolgozik. Szintén a tavalyi évben kapott megerősítést, hogy az FX számára egy élőszereplős Alien-sorozaton is dolgoznak, amiről korábban már több dolgot is megosztottak a készítők. De egy új A majmok bolygója cím is készül. Meglepően sokat beszélnek ezekről az alkotásokról, ám valami oknál fogva a Ragadozó franchise-ról hallgat a Disney, most azonban a producerek megtörték a csendet, s gyakorlatilag mindent megosztottak az ötödik filmről.

Az 1980-as években az Alien– mellett a Ragadozó-franchise népszerűsége is elindult a lejtőn lefelé. Az első részt igazi klasszikusnak vesszük, de ami azután következett, jobb megfeledkezni azokról. A rajongókban és a kritikusokban vegyes érzéseket váltottak ki. Egy ideje készül az új Ragadozó-film, amiről az a hír járja, hogy egy korabeli film lesz, női főszereplővel. Eddig csak szivárogtatásokból szemezgettünk, most azonban John Fox és John Davis producerek megerősítették, vagy legalábbis utaltak arra, hogy néhány pletyka mögött valóban igazság húzódik.

A Collider készített interjút a két készítővel, amikor felfedték a készülő film címét, ami egyszerűen csak a Skull (Koponya) címet kapta, és néhány részletet is megosztottak a film sztorijáról, valamint a női főszereplő sem kérdéses már.

Ez a Ragadozó első útja erre a bolygóra. A harmadik főszereplőnk – a hősünk nő, ami szerintem mindig érdekes. Azt hiszem, ezt tettem a Predator vs. Alien esetében is. A negyedik dolog pedig az, hogy a film abból merít, amitől az eredeti Ragadozó-film működött. Ez egy olyan ember leleményessége, aki nem adja fel, aki képes megfigyelni és értelmezni, és alapvetően képes legyőzni egy erősebb, sokkal erősebb, jobban felfegyverzett erőt.

John Davis

Ezzel megerősítették a korábbi pletykát, miszerint a múltban játszódik a film, és az őslakos amerikaiakra fog fókuszálni, mielőtt az amerikai telepesek elfoglalták volna a területeket, főszerepben pedig egy komancsi csoporthoz tartozó nő lesz, aki ellenszegül a nemi normákkal és hagyományokkal, hogy harcos váljék belőle. Azt ugyan nem árulták el, hogy ki kapta a főszerepet, de korábbi értesülések szerint Amber Midthunder, akit leginkább a Légió, a Roswell vagy a New Mexico című sorozatokból ismerhetünk, legközelebb pedig Liam Neeson és Laurence Fishburne oldalán a A jeges pokol című filmben kap egy kisebb szerepet.

Fox annyival egészítette ki ezt a beszélgetést, hogy inkább hasonlít Leonardo Dicaprio filmjére, az Oscar-díjas A visszatérőre, mint a korábbi Ragadozó-filmekre.

Valójában jobban hasonlít A visszatérőre, mint a Ragadozó kánon bármelyik filmjére. Tudni fogjátok, hogy mire gondolok, ha egyszer megnézitek ezt a filmet.

John Fox

Egyszóval Arnold Schwarzenegger főszereplésével bemutatott Ragadozó című film előzményét kapjuk, a forgatás pedig már majdnem véget ért. A rajongókban felmerül egy igen fontos kérdés, hogy milyen besorolást kap a film? Ezzel kapcsolatban annyit árultak el a készítők, hogy minden a vágáson múlik.

Minden a végső vágáson múlik, nem igaz? R-besorolásúnak terveztük a filmet, de könnyen lehet belőle PG-13-as karikával ellátott filmet is vágni. Úgy gondolom, hogy akkor derül majd ki, hogy milyen besorolást kellene kapnia, vagy milyen lesz, amikor az egészet összevágtuk.

A premierrel kapcsolatban nem árultak el semmit, de tekintettel arra, hogy a forgatás már majdnem befejeződött, reményeink szerint már jövőre láthatjuk, hogy a korábbi gyenge próbálkozások után Dan Trachtenberg képes lesz-e megfelelni az elvárásoknak, s előállni egy jó, értékelhető Ragadozó-filmmel.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Disney+
Filmek

Hamarosan a Disney+ is leszámol a jelszómegosztással

Egy országban már idén elindítja a jelszómegosztás elleni védelmét a Disney+.

Disney+
Filmek

A Disney+ októberi megjelenései

Októberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

James Gunn
Filmek

James Gunn megnevezett 3 karaktert, akik visszatérnek a DC Univerzumban

Teljes reboot nem lesz a DC Univerzum, mivel 3 korábbi karaktert is...

WGA
Filmek

Csütörtökön hivatalosan is véget ér a hollywoodi írósztrájk

Az írósztrájk holnap véget ér, miután megszavazták a vasárnap elfogadott pontokat.