Főoldal Filmek A Pókember: Nincs hazaút forgatókönyvírói elmagyarázzák, miért kellett meghalnia egy bizonyos szereplőnek
Filmek

A Pókember: Nincs hazaút forgatókönyvírói elmagyarázzák, miért kellett meghalnia egy bizonyos szereplőnek

A nagy erő nagy felelősséggel jár.

471
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Marisa Tomei még a bemutató előtt elárulta, hogy a Pókember: Nincs hazaút fináléja miatt pszichológushoz kellett menni, annyira sokkolta a befejezés. Már értjük, hogy erre miért volt szüksége. May néni abban hitt, hogy bármi áron, de meg kell menteni az embereket, és talán Tom Holland Pókemberét is arra késztette a nénje, hogy megmentse a gonosztevőket, mielőtt visszaküldték volna őket a saját világukba; azonban tettével a Pókember May nénit életveszélybe sodorta, s Peter karjai közöt halt meg a szeretett néni.

A Variety kérdéseire az elmúlt napokban több kérdésre is válaszoltak a forgatókönyvírók. Megtudtuk, hogy tanakodtak a korábbi két Pókember stáblista utáni jelenetéről; gondot okozott az is, hogy a Nincs hazaút előbb jött ki, mint a Doctor Strange az őrület multiverzumában, vagy az egyik logikai bukfencről beszéltek. Most Erik Sommers részletes magyarázatot adott arról, miért kellett May néninek (Marisa Tomei) tragikus halált halnia.

Ott tartottunk, hogy úgy éreztük, szükség van egy veszteségre [Peter életében], egy áldozatra, hogy Peternek valódi árat kell fizetnie ezért a döntésért, hogy megpróbálja megmenteni a gonosztevőket. Azt hiszem, sokunk számára elég egyértelművé vált, hogy May néni elvesztése volt az a dolog, ami a lényegre terelte volna a figyelmet, amit próbáltunk elérni: hogy ez legyen az a film, ahol Peter Parker átéli azt a veszteséget, amit a többiek az első filmjeikben.

Erik Sommers

Tobey Maguire és Andrew Garfield Peter Parkerjei számára ez a nagy veszteség Ben bácsi halála volt. Ellentétben Holland karakterével, aki May néni elvesztésével szembesült. A hite miatt, amit tanította Peternek, és mind Maguire, mind pedig Garfield karakterei azért veszítették el Ben bácsit, mert kibújtak a felelősség alól, és a következő volt, amit próbált mindkettőjükbe nevelni: “A nagy erő nagy felelősséggel jár.”

A Nincs hazaút című filmben a Pókember összes gonosztevője végül megmenekült, szóval Peter törekvése nem volt értelmetlen, beleértve a Zöld Manót (Willem Dafoe) is – annak ellenére, hogy Peter szeme láttára a Zöld Manó megöli May nénit, és miközben haldoklik, May elmondja azt a bizonyos mondatot, aminek minden filmben el kell hangoznia legalább egyszer.

May halála után Peter kétségbeesik, és megkérdőjelezi, hogy érdemes-e Pókemberként segíteni a világon. Azonban Ned (Jacob Batalon), MJ (Zendaya) és a két másik Peter Parker arra bátorítják, hogy harcoljon May néni becsületéért, ahogyan nekik is fel kellett állniuk a padlóról Ben bácsi elvesztése (és Gwen halála) után.

Pókember: Idegenben
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események