Főoldal Filmek Az írók arról beszéltek, hogy a Pókember: Nincs hazaút milyen hatással volt a Doctor Strange az őrület multiverzumában bemutatójára
Filmek

Az írók arról beszéltek, hogy a Pókember: Nincs hazaút milyen hatással volt a Doctor Strange az őrület multiverzumában bemutatójára

Kis túlzással a Pókember és Doctor Strange története helyet cserélt.

460
Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmet eredetileg a Pókember: Nincs visszaút előtt mutatták volna be. Amikor a Marvel Studios 2019 nyarán San Diegóban bejelentette a folytatást, a listán nem szerepelt a Pókember 3. része, csak később került fel. Erre azért nem került sor, mert a Disney és a Sony Pictures összeugrott a bevétel szétosztásán, s csak később tudtak megegyezni a folytatásról. Ez azonban hatással volt egy másik projektre is.

A Pókember: Nincs hazaút írói most elárulták, hogy milyen hatással volt a filmjük a folytatásra, hogyan írta át a Doctor Strange 2. fejlesztését. A film eredetileg 2021. május 7-én jött volna ki, de a COVID-19 járvány miatt a Marvel Studios az MCU teljes 4. fázisát eltolta a naptárban. A film előbb 2021. november 5-re tolódott, majd végül 2022-es megjelenési dátumot kapott (ami nemrég ismét változott, és 2022. március 25-éről 2022. május 6-ára tolódott).

A Pókember: Nincs hazaút eredetileg a Doctor Strange folytatása után került volna a mozikba, de mivel a Sony Pictures szándéka, hogy kétévente egy új filmet mutasson be a mozikban a falmászó a főszerepben, ezért változtatni kellett a sorrenden. És ahogy az várható volt, ez nagy hatással volt a Marvel Moziverzum idővonalára is.

A forgatókönyv írása közben Chris McKenna és Erik Sommers írók arról értesültek, hogy a járvány következtében változott az ütemterv, és nekiláttak, hogy ezeket a jelentős változásokat eszközöljék a történetben – árulták el a forgatókönyvírók a Variety kérdésére.

Valójában olyan dolgokat dolgoztunk fel, amelykre a Doctor Strange 2-ben kerültek sorra, és megpróbáltuk beépíteni őket a forgatókönyvünkbe. Amikor elkezdtük az írást, [Strange] első kézből tudja, milyen veszélyeket rejt magában, ha ezekkel a dolgokkal szórakozunk. Aztán megváltoztattuk, hogy ő egy olyan személy legyen, aki nem tud olyan sokat a multiverzumról.

De ettől még ijesztőbbé válik, hogy elkezd babrálni ezekkel a dolgokkal, mert ez az ismeretlentől való félelem. Akárhogy is, ő volt a józan ész, aki azt mondja: ‘Nem szórakozol egy egyén sorsával’ – Peter Parker pedig elég naiv ahhoz, hogy azt mondja: ‘Miért ne? Miért nem menthetjük meg ezeket az embereket?’

Chris McKenna

Ebből arra lehet gondolni, hogy a Multiverzum felfedezése nem ér véget Doctor Strange következő kalandjával, mivel a Marvel Studios egyértelműen arra készül, hogy a Pókember: Nincs hazaút következményeit több részen keresztül boncolgatja a jövőben. Érdekes elgondolkodni azon, vajon mennyire lett volna más a Pókember legújabb kalandja, ha Doctor Strange már jobban körbejárta volna a Multiverzumot, s a Legfőbb varázsló összeállt volna Skarlát Boszorkánnyal, amire csak ezután kerül sor, ahogy láttuk a Nincs hazaút stáblista utáni jelenetben.

Valószínűleg nem véletlen tolták el a Doctor Strange az őrület multiverzumában megjelenési időpontját sem, hiszen a film első előzetes már utalást tett rá, hogy Strange számára még nem értek véget a megpróbáltatások a Nincs hazaút című filmben, a varázslat következményeivel meg kell küzdenie a folytatásban is, amivel megpróbálta elfeledtetni a világgal, ki is valójában a Pókember.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Deadpool & Rozsomák

Kell aggódnunk, hogy bepisilünk a Deadpool & Rozsomák vetítése alatt?

Vasszív
Sorozatok

Megerősítették a Vasszív 2025-ös bemutatóját

Jövőre érkezik Riri Williams, azaz Vasszív önálló sorozata.

Daredevil
Sorozatok

9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again

Felére csökkentették a Daredevil: Born Again epizódjainak számát.