Főoldal Filmek A Pókember: Nincs hazaút logikai bukfencéről beszéltek az írók
Filmek

A Pókember: Nincs hazaút logikai bukfencéről beszéltek az írók

Ez tényleg egy hiba lenne a filmben?

422
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Nehéz elképzelni, hogy valakinek ne lábadna könnybe a szeme a Pókember: Nincs hazaút című film végén. A trilógia azzal végződik, hogy Doctor Strange egy varázslattal elfedteti az egész világgal, univerzummal azt, hogy ki is valójában a Pókember. Gyakorlatilag a világmindenség számára megszűnik létezni Peter Parker, csak a Pókember marad. Ez azt jelenti, hogy Peter barátai és szerettei, MJ, Ned, Doctor Strange és még a Bosszúállók is mind elfejtik, hogy Peter Parker a világon van.

A film utolsó jelenetében azt láthattuk, ahogy Peter Parker felkeresi barátait egy kávézóban, azonban régi szerelme, MJ nem ismerte fel Petert. Bár kaptunk egy keserédes befejezést, a rajongók kíváncsian várják, hogy pontosan hogyan működik a varázslat. Mi történt Peter Parker személyazonosságával? Ő egy élő személy? Van társadalombiztosítása, vagy tényleg megszünt létezni? Mi van azokkal a fényképekkel, amiket a barátaival és a családjával szerepel? Mi van Mysterio videójával, ami lebuktatta a főhőst? A Pókemberre sokan emlékeznek, továbbra is bűnözőként tekintenek sokan, de a kollektív tudatban Peter Parker megszünt létezni.

Rengeteg kérdést vet fel a varázslat, amire egyelőre nem kaptunk válaszokat a filmből. A Variety-nek adott interjújában Erik Sommers, a Pókember: Nincs hazaút társírója arról beszélt, hogy a varázslat logikáját valószínűleg egy jövőbeli projektben tárgyalják majd.

Úgy döntöttünk, hogy próbáljuk meg a lehető legkielégítőbb módon megcsinálni, és csak az érzelmekre koncentráljunk. Aztán ha az emberekben kérdések merülnének fel ezekkel a részletekkel kapcsolatban, amelyekre itt nem kaptak választ, remélhetőleg egy másik filmben, valahol a későbbiekben megválaszoljuk őket.

Erik Sommers

Chris McKenna társszerző azzal folytatta, hogy az egyszerűség volt a játék neve.

Nyilvánvalóan valamiféle mágikus dolog történt. Mindennek a végén nem akartuk, hogy sokan próbáljanak mágikus egyenleteket oldjanak meg a fejükben. Azt akartuk, hogy a fánkos jelenetben ő [Peter Parker] hozza meg az utolsó áldozatot. ‘Mindent el tudnék mondani nekik. Megpróbálhatom visszaszerezni a barátaimat. De ezzel visszamennék oda, hogy veszélyeztetem a szeretteimet azzal, hogy az életem részévé válnak újra. És ezt nem engedhetem meg magamnak.’

Chris McKenna

A filmet december 15-én mutatták be a mozikban, és a Sony Pictures/Marvel Studios filmje múlt hétvégén már az 1 milliárd dolláros bevételt is átlépte világszerte, s ezzel 2021 legsikeresebb filmje is lett – kritikákban és bevételben egyaránt. Tom Holland legújabb kalandja Amerikában 81,5 millió dollárt, nemzetközileg pedig 121,4 millió dollárt zsebelt be az ünnepi időszakban a mozikban. Összesítésben pedig a Pókember legújabb kalandjára 406 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai mozikban és további 922 millió dollárt a nemzetközi jegykasszákból.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Deadpool & Rozsomák

Kell aggódnunk, hogy bepisilünk a Deadpool & Rozsomák vetítése alatt?

Vasszív
Sorozatok

Megerősítették a Vasszív 2025-ös bemutatóját

Jövőre érkezik Riri Williams, azaz Vasszív önálló sorozata.

Daredevil
Sorozatok

9 epizóddal 2025 tavaszán jön a Daredevil: Born Again

Felére csökkentették a Daredevil: Born Again epizódjainak számát.